Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.01.2019 05:50

Einstein aj dobré jedlo na Liptove


Ilustračná snímka - Aurel Stodola s dcérou v krátkom predstavení v mestskom múzeu.


Liptáci už po tretí raz lákajú dovolenkárov z hotelov a penziónov v strediskách cestovného ruchu na atraktívny program do historického centra Liptovského Mikuláša.


Od 9. januára do 13. marca 2019 premáva každú stredu z Jasnej a po novom aj z mikulášskeho akvaparku a späť bezplatný Night City Bus. Priváža ľudí do centra mesta za programom, ktorý poodhaľuje životy géniov Stodolu aj Einsteina a chuťové poháriky dovolenkárov poteší gastronomická ponuka v siedmich prevádzkach v centre.

Každá streda večer bude počas hlavnej časti zimnej sezóny v Liptovskom Mikuláši patriť osobnostiam vedy a dobrému jedlu. „V zime chodia turisti na Liptov najmä za najlepšou lyžovačkou v stredisku Jasná a tiež za tunajšími termálnymi akvaparkami, jaskynným systémom či kvôli iným atrakciám. Komplexnú ponuku nášho regiónu dopĺňame aj vďaka projektu večerné stredy v meste, tentokrát s podtitulom VEČERY GÉNIOV. Stále málo ľudí vie, že náš rodák Aurel Stodola bol slovenským vedcom, ktorý vo svete získal najväčšie uznanie. Bol učiteľom slávneho Alberta Einsteina. Tento vynálezca, strojný inžinier a profesor, zakladateľ teórie parných a plynových turbín, bol vyznamenaný napríklad Medzinárodnou medailou Jamesa Watta, obdobou Nobelovej ceny v technike. Práve Stodolu a Einsteina si priblížime v krátkom predstavení v našom mestskom múzeu každú stredu večer až do 13. marca 2019. Na program počas desiatich stried bude voziť návštevníkov Liptova bezplatný Night City Bus z Jasnej a po novom už aj z mikulášskej Tatralandie," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

 

 

 

 

 

Bezplatný NIGHT CITY BUS vyráža z Tatralandie už 17:15 hod. Dovolenkárov vyloží o pár minút neskôr v blízkosti historického centra pri liptovskomikulášskom Dome kultúry a odtiaľ pokračuje po ďalších návštevníkov do Jasnej. Prvý program začína o 17:30 hod. V  Múzeu Janka Kráľa čakajú na návštevníkov divadelníci, ktorí ich prenesú do dôb géniov Einsteina a Stodolu. Na námestí tiež bude večer vysvietená fontána Metamorfózy, ktorá nesie odkaz známeho rodáka Aurela Stodolu. Jej bloky s otáčavými zrkadliacimi plochami symbolizujú neustálu premenu a pohyb, nekonečno plynutia času, myšlienok, ideí a nových zmien, tiež pomyselné lopatky turbíny novodobého stroja. Na druhé predstavenie privezie záujemcov bezplatný autobus z Jasnej a celej Demänovskej doliny o 18:30 hod.

 

„Naším cieľom je prilákať ľudí z hlavných centier turizmu Liptova do historického srdca Liptovského Mikuláša, ktoré ma tiež čo ponúknuť. Predstavenie je akousi ochutnávkou ponuky mesta a veríme, že ich môže motivovať k ďalšej návšteve. Do projektu sme zapojili aj šesť reštaurácií a jednu kaviareň v centre. Na svoje si prídu nielen milovníci tradičných chutí, ale aj tí ktorí hľadajú modernú kuchyňu mimo hotelov či penziónov, kde sú ubytovaní,"povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Späť do Tatralandie sa následne dostanú návštevníci zdarma autobusom o 22:00 hod. a do Jasnej o 22:30 hod.

 

Projekt Night City Bus s programom realizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV v spolupráci s mestom Liptovský Mikuláš a partnermi. Používa naň aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 9 000 eur.

Autor: (ts-region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
Bezplatná doprava s novinkami
Liptov aj v aktuálnej zimnej sezóne prevádzkuje bezplatné linky Ski & Aqua busov. Novinkami oproti minulej sezóne sú napríklad vyššia frekvencia liniek v hlavnej sezóne, zefektívnenie procesu operatívneho dopĺňania posilových spojov a aj nová linka CITY BUS.
viac
26.05.2017
Návrhy 3D modelu Prešova sú na svete
Návrhy 3D modelov centra Prešova môžu zhodnotiť aj občania. V budove na Jarkovej ulici budú vystavené do konca mesiaca máj.
viac
15.01.2018
Einstein na Liptove
Od 17. januára do 21. marca bude každú stredu večer lákať turistov do centra Liptovského Mikuláša zaujímavý program a pestrá gastronomická ponuka.
viac
17.01.2020
V Oravskej Polhore postavia Európske centrum gajdošskej kultúry
Tradičná gajdošská kultúra bude mať reprezentatívne priestory v najsevernejšej obci Slovenska – Oravskej Polhore.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %