Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
21.09.2018 12:25

ECO sobota na Námestí slobody


Ilustračný výrez pozvánky


Hlavné mesto aj túto sobotu pozýva Bratislavčanov na Námestie slobody, kde na nich bude čakať zaujímavý program zameraný na ekológiu. V rámci ECO DŇA sa záujemcovia budú môcť dozvedieť, ako správne nakladať s odpadom prostredníctvom rôznych hier, workshopov či diskusií.


ECO DEŇ na Námestí slobody sa bude konať už túto sobotu, 22. septembra 2018, tradične v poobedňajších hodinách. O 14-tej hodine program odštartujú hry o triedení odpadu, do ktorých sa budú môcť zapojiť ako dospelí, tak aj deti. O 15-tej hodine bude pre deti pripravené interaktívne čítanie o veľrybe Gréte a znečistenom mori. Na záver budú prebiehať dve diskusie. Jedna o odpade v domácnosti, druhá diskusia bude orientovaná na recyklované oblečenie, t. j. nosené veci, o ktorých príde porozprávať spoluzakladateľka známeho projektu NOSENE - Katarína Hutyrová.

Program:

14:00 Hry o triedení odpadu, kompostovaní a hľadaní "zodpovednejších" alternatív (zero waste), napr. používanie sklenenej fľaše namiesto plastovej a pod.

14.00  Spoločenská hra pre deti a dospelých o ekológii - môžu si ju zahrať aj rodiny na dekách

14.00 Zero waste pexeso

15:00 – 16.00 Interaktívne čítanie pre deti o veľrybe Gréte - deti sa zapájajú do čítania príbehu o znečistenom mori

16:00 -17:00 TALK/ diskusia : Ako znížiť odpad u seba doma? - zero waste v praxi

17:00 – 18:00 TALK/ diskusia NOSENE - „Ako môže dostať nosené oblečenie druhú šancu zmysluplne?“

Hlavné mesto organizuje sériu podujatí pre ľudí s cieľom využitia potenciálu, ktoré v sebe ukrýva jedno z najdôležitejších verejných priestorov – Námestie slobody. Každý víkend sa koná na námestí program na rôzne témy, pričom tento rok nebude chýbať ani dobré jedlo či iné atrakcie. Aktuálny program nájdu Bratislavčania na stránke hlavného mesta a sociálnych sieťach mesta.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2016
Francúzsky deň ponúkne hudbu i gastronómiu
V Bratislave bude možné opäť zažiť oslavy francúzskeho štátneho sviatku. Vo štvrtok 14. júla sa na Hlavnom námestí môžu obyvatelia a návštevníci hlavného mesta Slovenska zoznámiť s francúzskou kultúrou i špecialitami francúzskej gastronómie.
viac
19.10.2016
Deň otvorených dverí Ústavu pamäti národa
Ústav pamäti národa pripravil na štvrtok 20. októbra 2016 Deň otvorených dverí ÚPN. V čase od 9. do 16. hodiny bude v jeho sídle na Miletičovej 19 a v Archíve ÚPN na Miletičovej 7 prezentovaná činnosť inštitúcie.
viac
25.05.2017
V Bratislave začínajú s revitalizáciou Námestia slobody
Hlavné mesto začína s revitalizáciou Námestia slobody. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal podpísal zmluvu o spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto a občianskym združením Dobré m(i)esto, založeným Nadáciou HB Reavis, ktoré v spolupráci s mestom zabezpečí potrebné práce pri revitalizácii územia.
viac
12.10.2017
Plaváreň na Pántoch už aj pre verejnosť
Plaváreň na Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu, Na pántoch 9 v Bratislave, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, bude od nedele 15. októbra 2017 otvorená už aj pre verejnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %