Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.10.2017 09:30

Dva fajnové dni v Margecanoch


Pozvánka.


Viac ako len skvelý gurmánsky zážitok sľubuje posledné z tohtoročnej desiatky najlepších podujatí Košického kraja. Ako jediné jesenné TOP podujatie programu Terra Incognita očakávajú Margecianske fajnoty aj tento rok vysoký záujem a množstvo spokojných návštevníkov.


Oba dni posledného tohtoročného TOP podujatia programu KSK Terra Incognita budú iné. „V prvý deň, v sobotu, budú návštevníci môcť ochutnať tradičné dobroty Dolného Spiša,“ pozýva Igor Petrík, starosta Margecian. „Kuchňe z Margecian, Kojšova, Veľkého Folkmaru, Jakloviec, Krompách, Sloviniek, Kolinoviec, Kluknavy, Miklušoviec, Smižian, Sedlíc, Oľšavice, Spišského Štvrtka, Vojkoviec a Závadky rozvoňajú celú dolinu a budú súťažiť o titul ´Najfajnejša kuchňa´. Ten získa najlepšie vyzdobený stánok s najchutnejšou špecialitou a najlepšou obsluhou,“ spresnil starosta.

Okrem spišských pochúťok v tomto roku Margecianske fajnoty ponúknu aj zahraničné špeciality a špeciality šéfkuchárov. V nedeľu sa o jedákov postarajú kuchyne z Rumunska, Srbska, Česka, Švédska, Ukrajiny a Poľska, ale zahanbiť sa nedá ani Tatranský či Prešovský klub SZKC. Do svojich hrncov dajú návštevníkom nahliadnuť a špeciality ochutnať, tiež poľovnícka a pytliacka kuchňa.

„Program na pódiu bude venovaný predovšetkým folklóru, ale okrem toho nášho sa predstaví tiež folklór z krajín, odkiaľ budú aj kuchári. Novinkou je aj malá scéna, na ktorej budú majstri kuchári a cukrári priamo prezentovať jedlo a live cooking určite pritiahne množstvo divákov,“ približuje program výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková. „Tento ročník bude zaujímavý nielen pre tých, ktorí majú radi dobré jedlo, ale aj pre priaznivcov terénnych motocyklov. V blízkej Gelnici sa totiž budú konať záverečné Majstrovstvá Európy Enduro a z Margecian do Gelnice bude premávať kyvadlová autobusová doprava zdarma.“

Organizátori pripravili výlet autobusom so sprievodcom aj k národnej technickej pamiatke Margeciansky tunel. Výlet bude spojený s návštevou areálu HUSEJ PLÁŽE, kde na návštevníkov čaká jazda na koni, kontaktná ZOO, požičovňa detských štvorkoliek a aj občerstvenie z domácej kuchyne.

Na podujatí bude opäť aj tradičná ulička remesiel s remeselnými a regionálnymi výrobkami, kolotoče, skákací hrad pre deti a originálny workshop Upeč si svoj gruľovník, kde budú mať návštevníci možnosť vyskúšať si svoje kuchárske zručnosti.

Stalo sa už dobrým zvykom, že organizátori TOP podujatí Terra Incognita pripravujú pre návštevníkov ešte ďalšiu turistickú ponuku. Aj v Margecanoch si bude z čoho vyberať. Klub slovenských turistov pripravil prechádzku za lesnými pochúťkami pod Holý Hrbok, len za 1 euro budú požičiavať člny pod hasičskou zbrojnicou, Reštaurácia Lesnica ponúka zľavu na jedlá na objednávku, cukráreň a hostinec Pod orechom má zľavu na celý sortiment a v Pivnici PUB sa bude dať pochutiť si na veľkej pizzi so zľavou.

 

Autor: (krt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Historickým vláčikom oslávia 80. výročie trate Margecany – Červená Skala
Okrúhle výročie jednej z našich najkrajších železničných tratí môžete osláviť nostalgickou jazdou v nedeľu 16. októbra. Na trase Košice – Margecany - Gelnica – Mníšek nad Hnilcom a späť vypravia organizátori historické motoráky pre verejnosť aj pozvaných hostí.
viac
07.04.2017
Na Spišskom hrade pripravili na letnú sezónu viacero podujatí
Jeden z najnavštevovanejších hradov na Slovensku sa pripravuje na začiatok letnej turistickej sezóny. Po rekordnej minuloročnej návštevnosti, ktorá prekročila hranicu 209 000 turistov, pripravilo Slovenské národné múzeum – Spišské múzeum v Levoči, ktoré hrad spravuje, viacero podujatí.
viac
07.06.2017
Snina pri príležitosti výročia predstaví vlastnú mincu i pieseň
Sninská samospráva sa pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste rozhodla pripraviť pre svojich obyvateľov možnosť vyraziť si vlastnú mincu. Mesto bude zároveň reprezentovať aj nová pieseň. Obe zaujímavosti predstaví verejnosti už tento piatok (9. 6.).
viac
21.07.2017
Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne
Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %