Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
21.10.2018 03:30

Dunajský fond podporí 12 projektov na Dunaji sumou 63.500 eur


Ilustračná snímka


Spríjemniť pohyb a pobyt na rieke Dunaj, jeho ramenách a na Malom Dunaji, v rozpätí od Bratislavy až po Komárno, je cieľom 12 projektov podporených z Dunajského fondu. V rámci tretej grantovej výzvy sa prerozdelí 63.500 eur, informoval Juraj Tedla zo Stredoeurópskej nadácie.


      Finančná podpora má podľa Tedlu uľahčiť činnosť organizáciám, ktoré sa už venujú rekreačno-športovým, komunitným, environmentálnym a edukačným aktivitám pri Dunaji. Na rieke by mali vzniknúť napríklad nové móla a pontóny pre malé turistické i rekreačné plavidlá, oddychové zóny pre obyvateľov a návštevníkov obcí, vyznačené súvislé cyklotrasy popri Malom Dunaji, či kanoe a historické člny. Skultivovať sa má aj areál lodenice a lodný vlek pre rekreačných vodákov.       V rámci tretej grantovej výzvy podľa Tedlu prijala nadácia 42 žiadostí o podporu, ktoré posudzovala odborná porota v dvoch postupových kolách. Vybrané projekty majú prevažne charakter malej funkčnej infraštruktúry a drobných pozitívnych zásahov do terénu.       Poslaním Dunajského fondu je prepájanie zdrojov, rôznych aktivít a spoločenstiev, ktoré pôsobia na rieke a poskytovanie priestoru pre komunikáciu a spoluprácu. "V priebehu troch grantových výziev vďaka korporátnym a nadačným donorom, ale aj individuálnym darcom podporil už dohromady 25 neziskových projektov celkovou sumou 138.000 eur," uzavrel Tedla.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2016
Na žiadanie grantu z Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne
Na podanie žiadosti o grant Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne. Neziskové organizácie môžu požiadať o podporu svojich projektov do 15. decembra.
viac
19.05.2017
Výzva na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu
Ministerstvo vnútra SR ako zodpovedný orgán fondov pre oblasť vnútorných záležitostí vyhlásilo dňa 4. apríla 2017 otvorenú výzvu na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu.
viac
22.05.2017
Na projekty oživenia okolia Dunaja poputuje vyše 55 000 eur
Na podporu projektov na kultivovanie a oživenie prostredia Dunaja a Malého Dunaja poputuje z Dunajského fondu vyše 55 000 eur. Peniaze v rámci druhej grantovej výzvy získalo osem projektov neziskových organizácií. Podporené budú aktivity od Bratislavy až po Komárno.
viac
11.10.2021
Ľ. Vačok: EF plánuje v krajských mestách otvoriť regionálne centrá
Environmentálny fond (EF) plánuje v krajských mestách na Slovensku otvoriť regionálne centrá. Fond aktuálne pracuje na otvorení prvej prevádzky v Košiciach, ďalšie centrum by malo byť v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %