Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
09.02.2016 07:00

Dunajskú promenádu v Bratislave začnú revitalizovať koncom marca


Miesto PKO má vyrásť futuristická stavba s promenádou. (Foto: Henbury Development)


Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa 13. januára stretol so zástupcami spoločnosti Henbury Development a vyzval ich na čo najrýchlejšiu obnovu Dunajskej promenády.


Obnova Dunajskej promenády v časti od River Park I. po most Lafranconi, ktorá je jednou z podmienok mimosúdnej dohody medzi mestom a investorom, sa začne v marci 2016.

„Nemáme na čo čakať. Súčasťou mimosúdnej dohody je obnova Dunajskej promenády do 7 mesiacov od získania všetkých povolení. Čím skôr sa začne, tým skôr sa do tejto cennej časti Bratislavy vráti život a Bratislavčania budú môcť promenádu plnohodnotne využívať,“ dôvodil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Na stretnutí sa zástupcovia investora dohodli s vedením mesta na termínoch aj konkrétnych prácach. „Obnova Dunajskej promenády sa podľa dohody začne koncom marca a hotová bude už v lete,“ povedal primátor. Medzi práce, ktoré sa investor zaviazal v tomto priestore spraviť, patrí obnova plôch a chodníkov vytvárajúcich priestor pre peších, výsadba zelene a parkové úpravy, vyčistenie múrika, vybudovanie verejného osvetlenia, umiestnenie mobiliáru zahŕňajúceho lavičky, odpadkové koše, stojany na bicykle či pitné fontány. Postup prác bude vedenie mesta kontrolovať.

 

Na decembrovom mestskom zastupiteľstve mestskí poslanci schválili návrh mimosúdnej dohody týkajúcej sa objektu PKO, čím odvrátili finančný kolaps, ktorý by mestu hrozil v prípade pretrvávajúcich súdnych sporov. Podľa dohody investor do 7 mesiacov opraví existujúcu promenádu v dĺžke od River Park I po Most Lafranconi a do 3 rokov (od vydania stavebného povolenia) vybuduje novú promenádu v území nového projektu. V ďalšej etape súčasne investor vybuduje verejný priestor centrálneho námestia o rozlohe 2500 m², rozšíri pobytové plochy pre verejnosť pod promenádnou časťou a vybuduje pobytovo-oddychový pontón v centrálnej línii námestia v prepojení s Dunajom.

Rokovanie o začiatku prác na obnove Dunajskej promenády inicioval primátor Bratislavy ešte v decembri 2015.

Autor: (is)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.03.2024
BVS opäť ponúka bezplatnú analýzu vzoriek vody zo studní
Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) pri príležitosti Svetového dňa vody (22. 3.) opäť ponúka záujemcom bezplatnú analýzu vzoriek vody z domácich studní na prítomnosť dusičnanov a celkovú tvrdosť. Ponúka tiež analýzu pitnej studničnej vody zameranú na pesticídy.
viac
16.03.2024
Záverečná konferencia k projektu slovensko-ukrajinskej spolupráci
V pondelok doobeda 18. marca 2024 v hoteli Tatra v Bratislave sa koná záverečná konferencia k projektu slovensko-ukrajinskej spolupráci „Zdieľaním skúseností a partnerstvami spájame cezhraničné regióny“, na ktorú sú stále voľné kapacity.
viac
12.03.2024
MŠVVaM varuje pred seminárom pre učiteľov šíriacim hoaxy a nebezpečné informácie
Rezort školstva varuje pred takzvaným "vzdelávacím seminárom pre učiteľov", ktorý organizuje občianske združenie Slovenská národná rada obrodenia. Pozvánku na toto podujatie šíriace nenávisť, hoaxy a nebezpečné informácie dostali do svojich schránok učitelia.
viac
15.03.2024
Banská Bystrica ožije veľkonočnou atmosférou, osadia brezu a otvoria trhy
Historické centrum Banskej Bystrice už v piatok (15. 3.) ožije veľkonočnou atmosférou. Pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb osadia na Námestí SNP tradičnú veľkonočnú brezu, o jej výzdobu sa postarajú zamestnanci kultúrneho centra Robotníckeho domu.e
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %