Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.04.2019 08:05

Dúbravka privíta máj spevom a tancom


Ilustračná snímka


Bratislavská mestská časť Dúbravka v utorok 30. apríla postaví máj pred domom kultúry. Informovala o tom Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia mestskej časti.


Stavanie sa začne o 16.00 h a bude ho sprevádzať hudba a tanec. Predvedú sa detský folklórny súbor Klnka a folklórny súbor Živel, pripochodujú aj Mažoretky ALBA z Dúbravky. Program bude pokračovať v Dome kultúry Dúbravka, kde sa o 17.00 h začne vernisáž tvorcu land artu Jaroslava Beliša v sprievode kultúrneho programu. Do Dúbravky zavíta skladateľka, speváčka a huslistka Miriam Kaiser či hudobník Peter Javorský vystupujúci pod menom Javor Divotvor.       

Máje, pôvodne mladé stromčeky, sa stavali ako znak lásky a vernosti už v 15. storočí, boli symbolom vážneho záujmu o dievča. "Dúbravka svoj máj už tradične postaví pred domom kultúry. Nechce tak vyjadriť lásku k jednej žene, ale celej Dúbravke," predstavuje zámer starosta mestskej časti Martin Zaťovič.       

Vstup na podujatie je voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa bude máj stavať bez kultúrneho programu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Prvomájový sviatok i Multifest spríjemnia Šaľanom spustené fontány
Šalianska radnica už začala pripravovať mestské fontány na letnú sezónu. Po údržbe a prečistení sa dnes začne ich skúšobná prevádzka. Do plnej prevádzky budú spustené v piatok 29. apríla.
viac
26.04.2019
V Holíči odštartuje turistická sezóna oficiálne 1. mája
Turisticko – informačné centrum (TIC) Holíč pre návštevníkov mesta pripravilo pre turistickú sezónu 2019, ktorá sa začína 1. mája, sprevádzanie po všetkých pamiatkach mesta. Informovala o tom pracovníčka TIC Holíč Veronika Chňupková.
viac
29.04.2019
Cyklobusy spúšťame už 1. mája
Žilinská župa štartuje sezónu cyklobusov skôr ako po minulé roky. Autobusy s prívesmi na bicykle vyrazia na Kysuce do Bystrickej doliny a do Turca už 1. mája.
viac
30.04.2019
Dzevetnasti jarni jurmarok
Rok ubehol ako voda a už po devätnástykrát sa môžeme tešiť na Jarni jurmarok a podujatia, ktoré ho už tradične sprevádzajú. Tak čo nám teda prinesie? Poďme pekne po poriadku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %