Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.11.2017 05:50

Dubnica nad Váhom si pripomenula 80. výročie Škody Dubnica


Snímka z konferencie: (MsÚ).


Mestský dom kultúry v Dubnici nad Váhom sa v piatok 10. novembra stal dejiskom pripomenutia si významného výročia. Účastníci konferencie s názvom "Škoda Dubnica kedysi a dnes" si spoločne pripomenuli 80. výročie začiatku výroby v a. s. Škodove závody Plzeň, koncern, závod Dubnica nad Váhom.


Záštitu nad podujatím, ktoré organizovali zástupcovia spoločností hlásiacich sa k odkazu a tradíciám závodu prevzal primátor mesta Dubnica nad Váhom Jozef Gašparík.

Nosnými témami programu boli „Budovanie závodu, začiatok výroby, obdobie rokov 1937 – 1945“, „Obnova závodu po 2. svetovej vojne, obdobie rokov 1945-1965“, „ZVS – pokračovateľ tradícií zbrojnej a strojárskej výroby“, „Rozvoj výrobných programov v rámci VHJ ZTS so zameraním na podnik a jeho závody – obdobie rokov 1966-1989“.

Počas konferencie odznela zdravica českého prezidenta Miloša Zemana, ktorú predniesol zástupca Veľvyslanectva Českej republiky v Bratislave Jaroslav Remeš, zdravica predsedu NR SR Andreja Danka, ktorú predniesol poslanec NR SR Anton Hrnko a taktiež príhovory a zdravice ďalších významných hostí a bývalých spolupracovníkov.

Účastníci zrekapitulovali historický vývoj podniku v jednotlivých obdobiach z hľadiska jeho podielu na rozvoji priemyslu Československa a na premene obce na moderné mesto. Organizátori vyjadrili taktiež podporu odkazu a tradícii závodu Škoda Dubnica ako aj strojárskemu priemyslu a pri tejto príležitosti vydali publikáciu s názvom „Škoda Dubnica kedysi a dnes“, ktorú spoločne s pamätným listom obdržali všetci účastníci konferencie.

Autor: (Juraj DŽIMA, hovorca primátora)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.12.2017
Silvestrovský výstup na Strážov
Strávte posledný deň v roku 2017 aktívne - turistikou! 
viac
23.11.2018
Dubnická priemyslovka oslavuje sedemdesiatku
Stredná priemyselná škola v Dubnici nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja oslávi okrúhle 70. výročie svojho založenia. Vychovala hokejistu Mária Bližňáka i súčasného župana Jaroslava Bašku.
viac
22.05.2020
Rekonštrukciu domu kultúry v Dubnici nad Váhom by mali ukončiť v decembri
Rekonštrukciu domu kultúry v Dubnici nad Váhom za viac ako 1,4 milióna eur by mali dokončiť do konca tohto roku. Počas kontrolného dňa to povedal dubnický primátor Peter Wolf.
viac
27.08.2022
Zariadenie pre seniorov Dubina oslávilo 35. výročie svojho vzniku
V stredu 24. augusta zamestnanci a obyvatelia Zariadenia pre seniorov Dubina v Dubnici nad Váhom spoločne s vedením mesta oslávili 35. výročie jeho vzniku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %