Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.08.2017 10:53

Druhý ročník Blšieho trhu v areáli Leviského hradu bude v znamení ľudovej tvorby


Ilustračná snímka.


Druhý ročník Blšieho trhu, ktorý v areáli Levického hradu v sobotu 19. augusta organizuje spoločnosť Forest Walk Market a Tekovské múzeum v Leviciach, bude v znamení tradičných ľudových predmetov, remeselníckej a umeleckej tvorby.


Ako informoval hovorca podujatia Peter Dušan, podujatie sa začne o 10.00 h a potrvá do 17.00 h. Blší trh síce organizátori usporadúvajú po druhý raz, no prvýkrát v Leviciach, keďže 1. ročník zorganizovali minulý rok v obci Uhliská v okrese Levice. "Je ťažké, dostať ľudí do Uhlísk z Levíc a okolia, preto sme sa rozhodli, usporiadať toto podujatie priamo v Leviciach. Chceme skúsiť prísť k ľuďom bližšie, nech je to praktickejšie," povedal Dušan.      

"Blší trh je väčšinou o starožitnostiach a o veciach, ktoré ľudia už veľmi nepotrebujú. Návštevníci tu teda určite nájdu keramiku, príbory, knihy, obrazy či dokonca aj rôzne poľnohospodárske nástroje a náradia. Na mieste sa bude nachádzať približne 20 predajných stánkov. Nebude chýbať ani sprievodný program, ten sme pripravili pre deti aj dospelých. Pre deti to budú najmä rôzne športové a pohybové aktivity, ako skákanie vo vreci, minifutbal, zbieranie šišiek, ťahanie lanom a okrem toho možno príde aj kúzelník," dodal hovorca podujatia s tým, že k dispozícií bude aj občerstvenie vo forme párancov, údeného a neúdeného kravského syra, ručne vyrábané cukrovinky, guláš, varená kukurica, grilované syry a podobne.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2016
Slovenské rytierske dni 2016 na hrade Sklabiňa
V nedeľu 10. júla 2016 môžete prežiť deň v spoločnosti rytierov, sokoliarov a stredovekej atmosféry priamo na tajuplnom hrade Sklabiňa.
viac
12.06.2017
Na Devíne sa opäť stretli dobrovoľníci s cieľom vyčistenia areálu
Hlavné mesto pripravilo v piatok (9. 6.) akciu čistenia areálu hradu Národnej kultúrnej pamiatky Hrad Devín v spolupráci s Mestským múzeom mesta Bratislavy. Akcia bola súčasťou celoslovenského dobrovoľníckeho podujatia organizovaného Nadáciou Pontis s názvom "Naše mesto 2017".
viac
28.12.2019
Vianoce na Červenom Kameni prinášajú scénické predstavenie i stredoveký trh
Tohtoročné Vianoce dorazili už aj na hrad Červený Kameň. Prinášajú so sebou prehliadky spojené s malým divadelným predstavením, spoznávanie zaujímavých hradných priestorov či stredoveký remeselný trh.
viac
09.07.2020
Pri archeologickom výskume hradu našli aj ľudské pozostatky
Ľudské pozostatky sa podarilo nájsť archeológom na Fiľakovskom hrade v okrese Lučenec v rámci nedávneho archeologického výskumu, ktorý bol súčasťou prác počas aktuálnej revitalizácie hradného areálu a jeho podhradia. Informovala o tom riaditeľka Hradného múzea Fiľakovo Viktória Tittonová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %