Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
09.03.2018 09:09

Druhý marcový víkend v kraji bude cestovateľský aj vinársky


Plagát - pozvánka


Cestovateľský festival Cestou necestou, Dizajnové trhy – Šikovné ruky slovenských ludzí, Bratislavský ČSOB maratón, Degustácia vín na Pezinskom zámku či Jarný maratón v Stupave.


„Účasť na medzinárodných veľtrhoch, akým je aj medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITB Berlín je pre prezentáciu regiónu nevyhnutná. Našim cieľom je motivovať zahraničných turistov, aby sa vydali spoznať krásy bratislavského regiónu. Vďaka svojim možnostiam je daný región stále vyhľadávanejším turistickým cieľom aj maďarských návštevníkov. Milovníci bohatej kultúry, jedinečnej gastronómie a vinárstva, prírody či relaxu, každý si tu príde na svoje. Treba sa prísť na vlastnej koži presvedčiť o bohatej ponuke s kvalitnými službami,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Cestovateľský festival Cestou necestou s viac ako 30 inšpirujúcimi prezentáciami od 9. do 11.3. v Dome kultúry Ružinov. Súčasťou festivalu sú aj hudobné koncerty, sprievodný program či gastro pochúťky.

Šikovné ruky slovenských ludzí spájajú slovenských výrobcov, kvalitné produkty, tradície a lahodné gastronomické menu. 10. a 11.3. od 10:00 odštartuje prvý ročník dizajnových trhov Šikovných rúk slovenských ludzí.

Po 13. krát sa návštevníci môžu tešiť na ČSOB už 10.3. Bratislavský ČSOB maratón odštartuje svoj 3. diel o 9:00. Bežci , ktorí sa zúčastnili všetkých troch zimných behov, získajú v cieli Eurovea krásnu zimú medailu.

10.3. sa uskutoční Degustácia vín z Veľkých Pavlovic . Degustovať sa bude od 17:00 v Rohožníku. K ochutnávke je pripravených 6 až 7 druhov vín. Pre návštevníkov je pripravené aj drobné občerstvenie.

V sobotu 10.3. sa bude degustovať i na zámku v Pezinku! Hostia nazrú do historickej pivnice Pezinského zámku či priamo do výrobných priestorov. K degustácii bude pripravený studený záhryz.

V Stupave sa uskutoční Jarný maratón. Už túto nedeľu 11.3. je pripravený program plný pohybu! Program začne lekciou Pilátesu s pokračovaním rôznych druhov jógy a nebude chýbať ani tombola o zaujímavé ceny! Podujatie začína o 10:00 v areáli Happy.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

Autor: Bratislava Region Tourism - Mgr. Petra Kotúčková


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Na opravu cesty Tále-Srdiečko vyčlenili poslanci 300 000 eur
Na opravu vybraných úsekov nízkotatranskej cesty II. triedy Tále-Srdiečko v okrese Brezno, vedúcej na južné svahy Chopku, vyčlenili poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) 300 000 eur.
viac
24.08.2016
Samospráva opravuje cesty v Radvani, vynaloží na to 75 000 eur
Úseky miestnych komunikácií, ktoré dlhodobo znižovali komfort vodičom a chodcom v Banskej Bystrici, prechádzajú v týchto dňoch obnovou.
viac
24.11.2020
Vďaka aplikácii Virtuálny dizajn ožíva umenie v uliciach
Prechádzka ulicami Kežmarku môže byť od pondelka vďaka mobilnej aplikácii "Virtuálny dizajn festival Kežmarok" zaujímavejšia. Po nasnímaní obrázka umiestneného na viacerých miestach v meste objekt priamo na displeji pred očami diváka "ožije".
viac
16.08.2023
V meste sa bude konať trh i festival, treba sa pripraviť na obmedzenia
V historickom centre Levoče sa v najbližších dňoch bude konať kultúrny festival i Karpatský remeselný trh, z tohto dôvodu budú i dopravné obmedzenia. Informovala o tom radnica na sociálnej sieti s tým, že budú platiť od štvrtka 17. augusta od 15. hodiny až do nedele 20. augusta ráno.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %