Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
31.03.2019 08:45

Drevostavbou roku 2018 je školská telocvičňa v obci Cífer


Školská telocvičňa v obci Cífer, snímka (tasr)


Školská telocvičňa v obci Cífer od zhotoviteľa Kontrakting krov hrou, Kontrakting stavebné montáže Žilina a architekta Pavla Ďurka a kolektívu zvíťazila v súťaži Drevostavba roku 2018.


 Výsledky vyhlásili v piatok na výstave CONECO. Do súťaže bolo nominovaných celkom 12 návrhov realizovaných drevostavieb.       

"Školská telocvičňa v Cíferi je inžiniersky prepracovaná a do detailu zvládnutá drevená konštrukcia. Inšpiratívna ukážka, že aj takto sa na Slovensku dajú stavať halové športové stavby," píše sa v hodnotení odbornej komisie.       

Dve druhé miesta porota udelila rodinnému domu Koplotovce, zhotoviteľa HolzHaus Detva, autorov LEarchitects a rodinnému domu Trnava, zhotoviteľa M-House, Bratislava.       

Tretie miesto získal rodinný dom Podunajské Biskupice zhotoviteľa Drevstav Slovakia Žarnovica a autora projektu Františka Lehockého. Udelené bolo aj štvrté miesto, a to zrubovému domu Liga, zhotoviteľa Drevodom Orava a autora projektu Tatiany Magerčákovej.       

Súťaž organizoval Zväz spracovateľov dreva Slovenskej republiky (ZSDSR), Sekcie drevostavieb, s cieľom podpory dreva ako domácej strategickej obnoviteľnej suroviny 21. storočia v stavebníctve a s cieľom propagácie popredných výrobcov drevostavieb, členov ZSDSR. Komisia bola navrhnutá z odborníkov – architektov a stavebných inžinierov, ktorí pôsobia v danej oblasti i v akademickej sfére.       

O výsledkoch súťaže TASR informoval generálny sekretár ZSDSR Peter Zemaník.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2020
Výsledky súťaže Vidiecka žena roku 2020 vyhlásia online
Tohtoročný už 19. ročník súťaže Vidiecka žena – Líderka roku 2020, ktorý sa mal uskutočniť v týchto dňoch v obci Klátová Nová Ves, sa pre sprísnené epidemiologické opatrenia neuskutoční.
viac
12.05.2021
Ministerstvo kultúry ocenilo najlepšie zrekonštruované či zreštaurované NKP
Ministerstvo kultúry (MK) SR ocenilo najlepšie zrekonštruované či zreštaurované národné kultúrne pamiatky.
viac
17.10.2022
Vidieckymi ženami roku 2022 sú dôchodkyňa, starostka, vinárka a remeselníčka
Štyrom ženám, ktoré svojou prácou a pôsobením obohacujú život na vidieku, udelili v piatok (14. 10.) v Trnavej Hore v okrese Žiar nad Hronom titul Vidiecka žena roka - Líderka 2022.
viac
29.10.2022
Výsledky 21. ročníka súťaže Vidiecka žena roka – „Líderka 2022“
Svetový deň vidieckych žien bol vyhlásený v roku 1995 na pekinskej konferencii venovanej problematike žien. Tento deň sa oslavuje pod záštitou OSN a je príležitosťou na uznanie práve vidieckych žien. Na Slovensku VIPA SK organizuje od roku 2002 v tento deň konferenciu pre ženy a vyhlasuje výsledky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %