Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.01.2019 05:35

Drevený miniamfiteáter spája dve časti Mestského parku


Drevený miniamfiteáter, ktorý symbolicky prepája dve časti Mestského parku v Lučenc. EASYFOTO TASR - Branislav Caban


Dve časti lučeneckého Mestského parku symbolicky prepája drevený miniamfiteáter, ktorý je jedným z posledných prírastkov v tomto oddychovom areáli. Jeho výstavbu realizovalo mesto Lučenec spolu s občianskym združením (OZ) Woven a OZ Young Folks LC.


"Skupina vyštudovaných i študujúcich architektov pod vedením dánskeho lektora navrhovala nejaký objekt do priestoru nášho parku. Vybrali si práve túto dolinku, bola to pre nich taká zaujímavosť, ako ju vyplniť a prepojiť naturálnu časť park s tou druhou, ktorá je obyvateľmi viac využívaná," objasnila pre TASR vedúca kancelárie primátorky Mária Bérešová.       

Dodala, že členovia skupiny počas dvoch týždňov celú stavbu navrhli aj zhotovili. "V tomto malom amfiteátri sa dá sedieť, dá sa tam hrať alebo realizovať aj iné voľnočasové aktivity," priblížila vedúca.       

Mesto Lučenec do svojho parku postupne pridáva nové atrakcie. Jednou z posledných je náučný chodník vybudovaný v troch etapách, na ktorom môžu deti spoznávať miestnu faunu i flóru. V parku sa nachádza aj minizoo či včelnica, ktorá slúži na edukačné i ekologické účely.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
V bratislavskom kraji vyrastie unikátny rodinný park
Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.
viac
07.08.2017
Rekonštrukcia v žilinskej MiniZOO prinesie zvieratám väčší komfort
Žilinská MiniZOO, ktorá je v správe mestského Centra voľného času, Kuzmányho 105 na sídlisku Vlčince, rekonštruuje priestory, v ktorých sa chovajú zvieratá. Od nového školského roka tak budú mať zvieratá väčší komfort.
viac
28.09.2018
Obyvatelia mesta môžu športovať v novom fitparku
Mesto Prešov získalo nový priestor na športovanie určený obyvateľom všetkých vekových kategórií. Podľa radnice prispeje ku skultúrneniu prostredia a poskytne ďalšie možnosti trávenia voľného času vonku s rodinou, priateľmi aj známymi.
viac
22.03.2022
Areál MiniZoo vo Fiľakove je opäť atraktívnejší
V rámci príprav na novú sezónu prešiel areál MiniZoo v mestskom parku vo Fiľakove počas marca niekoľkými zmenami. Pribudli v ňom umelecké rezbárske sochy, nové hracie prvky i mobiliár.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %