Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.07.2017 05:45

Dračí program pre deti na Liptove


Reštaurácia Rotunda na vrchole Chopku je sídlom draka Demiána.


Pod vrcholom Chopka, na Rotunde, sa usídlil bájny drak Demián. Už štvrté leto sa vďaka nemu mení tunajšia vrcholová stanica lanovky na hrad a ožíva tu príbeh priateľského draka na podujatí Dračie noci. Už najbližšiu sobotu 15. júla 2017 to bude program Demián a zbojníci a 12. augusta Demián a mágia.


K Liptovu zbojníci a tradície neodmysliteľne patria. Organizátori podujatia Dračie noci na Chopku sa aj preto rozhodli za drakom Demiánom vytiahnuť lanovkou zbojnícku družinu. V reštaurácii Rotunda vo výške až 2004 m n. m. deti privítajú najznámejší slovenskí valasi Maťko a Kubko. Každého kto večer zavíta do Jasnej čaká množstvo hier a úloh, ktoré zabavia malých aj veľkých. Deti sa naučia ako sa zaháňajú či doja ovečky, rozpúta sa pátranie po zbojníckom poklade, naučia sa typické liptovské remeslá a perličkou programu bude škola liptovského nárečia.

„Dračie noci sú krásnym programom pre rodiny s deťmi. Hravou formou, zábavne a veľmi netradične vo večerných hodinách spoznávajú Chopok a príbeh draka Demiána. Zakladáme si na tom, aby bol program Dračích nocí vždy iný a detsky atraktívny. Tento krát sme sa rozhodli využiť to, že sme v horách, ku ktorým vždy mali blízko aj zbojníci. Deti sa preto môžu tešiť na program plný tradícií, aj na originálny zbojnícky prepad," prezradila riaditeľka marketingu Jasná Nízke Tatry Sylvia Artzová.

V stredisku plánujú dva vývozy na Chopok. Návštevníci sa tak na vrchol dostanú pohodlne kabínkovými lanovkami zo severnej - liptovskej a tiež južnej - horehronskej strany kopca. Prvý začína o 17:30 hod. a je vhodnejší pre menšie deti a druhý so začína o 19. hodine. Samozrejme všetko toto bude prebiehať pod prísnym dohľadom kamarátskeho Draka Demiána, legendárneho strážcu Demänovskej Doliny. Ten len počas podujatia Dračie noci chrlí na tunajšej vyhliadkovej terase oheň a dym. V reštaurácii Rotunda si navyše malí aj veľkí zbojníci pochutnajú aj na gastronomických špecialitách liptovskej kuchyne. Chýbať nebudú bryndzové halušky, pečené buchty či chlieb s masťou a cibuľou.

„Dračie noci patria k TOP letným podujatiam u nás na Liptove. Prázdniny sú najmä o rodinách s deťmi a v našom regióne v prvom rade o trávení času v krásnej prírode. Chopok návštevníkom okrem tohto núka aj bonus. Len v čase Dračích nocí je tu šanca sa večer vyviesť na druhý najvyšší kopec Nízkych Tatier, pokochať sa úchvatnými scenériami a stráviť pod vrcholom čas plný hier aj poučenia,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Zbojníci ovládnu Chopok už túto sobotu a do sveta mágie pozýva bosorka všetky deti v sobotu 12. augusta 2017.

 

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2016
Malí olympionici za drakom
Na liptovských kopcoch bude veselo aj po zotmení. Tretí ročník Dračích nocí na Chopku štartuje čoskoro.
viac
07.08.2018
Na Chopok aj za tmy
Na Chopok sa počas leta bežne lanovkou verejnosť vo večerných hodinách nedostane. Jedinečná príležitosť prichádza už nasledujúcu sobotu 11. augusta 2018 vďaka podujatiu pre rodiny s deťmi Dračie noci.
viac
15.08.2019
Malí horolezci pod rúškom noci vylezú na Chopok
Pod vrcholom Chopka, na Rotunde, sa usídlil priateľský drak Demián. Už šieste prázdniny v rade sa vďaka nemu mení tunajšia vrcholová stanica lanovky na dračí hrad. Podujatie Dračie noci bude už najbližšiu sobotu 17. augusta.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %