Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
09.10.2017 12:38

Dopravné ihrisko malo u detí veľký úspech


Snímka: (MsÚ).


Mesto Trebišov v spolupráci s Územným Spolkom Slovenského Červeného Kríža v Trebišove zorganizovalo, v rámci Európskeho týždňa mobility (ETM) a za účelom podpory rôznych opatrení udržateľnej mestskej mobility, Dopravné ihrisko na parkovisku pred Mestským úradom v Trebišove.


Podujatie  bolo venované deťom. Odmenou bol pre nich nielen zážitok z účasti na „skutočnej“ cestnej premávke, ale aj stretnutie s policajtmi, ktorí spolu s dopravnými značkami a semaformi usmerňovali ich jazdu.

Každý disciplinovaný účastník dopravného ihriska, ktorý správne reagoval na pokyny príslušníka dopravnej polície, získal Detský vodičský preukaz a diplom za účasť na minikurze Bezpečnosti na cestách od Slovenského Červeného Kríža.

Nadšené deti sa na tomto podujatí dozvedeli mnohé potrebné fakty o cestnej premávke a dopravnom značení priamo od policajtky OR PZ v Trebišove. Radosť neskrývali ani z pekných vecných darov.

Autor: (Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2017
Čoskoro začína Európsky týždeň mobility 2017
Do kampane sa môžu svojím tematickým podujatím zapojiť nielen samosprávy miest, ale aj neziskové organizácie, inštitúcie a školy. Registrácia je možná do 16. septembra.
viac
19.09.2017
Európsky týždeň mobility v Žiline predstaví alternatívne formy dopravy
Európsky týždeň mobility zavíta opäť po roku aj do Žiliny. V piatok 22. septembra je na Námestí Andreja Hlinku pre verejnosť pripravený bohatý program zameraný na potrebu znižovania emisného zaťaženia v meste. Téma EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY 2017 je „Čistá, zdieľaná a inteligentná mobilita“. 
viac
15.09.2018
Tohtoročný Európsky týždeň mobility podporuje myšlienku kombinovanej dopravy
Európsky týždeň mobility (ETM) sa v tomto roku koná pod heslom: "Kombinuj a choď!" v dňoch 16. až 22. septembra. Cieľom tohtoročnej kampane je myšlienka podporiť výber rôznych druhov dopravy tak, aby sa bolo možné nimi dostať v meste do jeho rôznych častí.
viac
25.08.2022
S Európskym týždňom mobility 2022 prichádza aj výtvarná súťaž pre deti
V rámci Európskeho týždňa mobility pripravuje DPMP a.s. pre verejnosť viaceré zaujímavé aktivity, ktoré sa uskutočnia v septembri počas trvania kampane.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %