Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.08.2017 06:58

Dočasný zákaz vstupu do časti vojenských lesov na Záhorí sa ruší


Snímka zdroj: (red).


Ministerstvo obrany (MO) SR a Vojenské lesy a majetky rušia dnešným dňom od 19. hodiny dočasný zákaz vstupu do časti lesov vo Vojenskom obvode (VO) Záhorie. Ten bol vyhlásený 3. augusta z dôvodu pretrvávajúcich vysokých teplôt, a teda zvýšeného rizika vzniku požiarov.


"Vzhľadom na zmenené klimatické podmienky a výrazne znížené riziko vzniku lesných požiarov ministerstvo obrany a Vojenské lesy a majetky SR vyhodnotili, že nie je ďalej potrebné obmedzovať vstup do časti lesov VO Záhorie," uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková. Ako dodala, ostatné podmienky vstupu na územie VO Záhorie ostávajú nezmenené, a to predovšetkým zákaz vstupu v dobe konania vojenského výcviku a činnosti podľa zverejneného harmonogramu.       

Preventívne opatrenia boli prijaté po vyhlásení zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov na lesných pozemkoch Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Postrek obmedzuje zber lesných plodov v časti vojenských lesov na Záhorí
V časti vojenských lesov na Záhorí je až do 24. septembra zákaz zberu lesných plodov. Dôvodom je aplikácia chemického postreku, ktorý má zabrániť ďalšiemu rozšíreniu listožravého hmyzu - húseníc hrebenárky borovicovej.
viac
03.08.2017
Platí zákaz vstupu do časti vojenských lesov na Záhorí
Na území Vojenského obvodu Záhorie platí od dnešného dňa až do odvolania pre vysoké riziko vzniku požiarov dočasný zákaz vstupu do časti vojenských lesov. Zároveň platí pre celé územie prísny zákaz zakladania ohňov a manipulácie s otvoreným ohňom, ako aj prísny zákaz fajčenia.
viac
27.11.2020
Mesto nesúhlasí s avizovaným zrušením urgentu v Nemocnici Malacky
Avizované zrušenie ústavnej pohotovostnej služby (ÚPS) v Nemocnici Malacky, plánované od januára 2021, vyvolalo v regióne Dolného Záhoria veľkú nespokojnosť. ÚPS (tzv. urgent) prijíma pacientov s vážnymi ochoreniami, v akútnom a život ohrozujúcom stave.
viac
12.06.2021
V bratislavských mestských lesoch vyhlásili zvýšené riziko vzniku požiarov
V bratislavských mestských lesoch vyhlásili hasiči zvýšené riziko vzniku požiarov. Na území lesoparku preto od piatka až do odvolania platí zákaz zakladať oheň, a to aj na vyhradených miestach. Na sociálnej sieti o tom informuje mestská organizácia Mestské lesy v Bratislave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %