Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.05.2019 09:25

Dobrovoľníci vyčistili lokality ôsmich čiernych skládok v Divíne a okolí


Ilustračná snímka, zdroj: zsdivin


Dovedna osem čiernych skládok a ďalšie lokality sa podarilo vyčistiť počas brigády v obci Divín v okrese Lučenec, ktorú zorganizovalo poľovnícke združenie (PZ) Grúň Divín.


Podľa slov Martiny Hustinovej z PZ sa na podujatí zúčastnilo okolo 100 ľudí zo združenia a krúžku mladých priateľov prírody a poľovníctva, no prišli aj občania z Divína a okolitých obcí.       

„Odpad sme zbierali nielen v intraviláne, v okolí Divínskeho hradu a priľahlej panskej záhrady, ale aj v riečiskách potokov, pri vodnej nádrži Ružiná a v ostatných častiach revíru. Niektoré lokality sa nám nepodarilo vyčistiť úplne, pretože množstvo odpadu, ktoré tam ľudia systematicky sypali dlhé roky, vyžaduje čas a niekoľko nákladných áut, aby sme boli schopní zbaviť sa ho všetkého,“ priblížila Hustinová.

Dodala, že za necelé tri hodiny vyzbierali viac ako šesť veľkokapacitných kontajnerov odpadu, niekoľko desiatok vriec separovaného odpadu, staré televízory, počítače, skrine, ale aj rozobraté motorové vozidlo, pneumatiky či staré chladničky. „Najväčšiu časť odpadu však tvorili plastové fľaše, plechovky a sklo,“ konkretizovala.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.03.2016
Dvanásť projektov sa "pobije" o 20.000 eur z rozpočtu Banskej Bystrice
Banskobystričania môžu začať rozhodovať o rozdelení 20.000 eur z participatívneho rozpočtu mesta. Hlasovanie, ktorým ľudia podporia súťažné projekty, sa spustí 22. marca.
viac
13.12.2016
ZMOHO prijalo odsúdenie bývalého primátora Trstenej J. Bernaťáka so zhrozením
Združenie miest a obcí Horná Orava (ZMOHO) prijalo odsúdenie bývalého primátora Trstenej Juraja Bernaťáka na nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní štyroch rokov so zhrozením. Trest sa podľa členov združenia javí ako neprimerane tvrdý a nepochopiteľný.
viac
27.02.2017
Šaľa vyčlenila 5000 eur na projekty, ktoré navrhnú samotní občania
Mestské zastupiteľstvo v Šali schválilo pre rok 2017 výdavky vo výške 5000 eur na projekty, ktoré si spracujú samotní obyvatelia mesta. Svoje návrhy môžu skupiny obyvateľov i jednotlivci doručiť buď prostredníctvom pošty, alebo do podateľne  Mestského úradu v Šali do konca mája tohto roka.
viac
10.09.2020
Radnica riešila v auguste 140 pripomienok od občanov
Nitrianska radnica riešila v priebehu augusta 140 pripomienok od občanov. Vo väčšine prípadov sa týkali čistoty, životného prostredia či komunikácií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %