Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.05.2019 09:05

Dobrovoľníci prispejú k skrášleniu Zemplínskej šíravy, zatiaľ ich je vyše 100


Snimka zdroj: klokocovmi.sk


Dobrovoľníci prispejú k skrášleniu Zemplínskej šíravy. Doteraz sa ich na akciu, ktorá sa uskutoční na budúci víkend (17. a 18. 5.) prihlásilo viac ako 100. Sú medzi nimi napríklad aj ľudia z Košíc.


Ako  informovala výkonná riaditeľka Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu Iveta Pazičová, ide o prvý ročník takejto dobrovoľníckej akcie. „Naša organizácia združuje samosprávy a podnikateľské subjekty, ktoré zväčša pôsobia práve na Šírave. Je to náš prvý krok, ktorým chceme dať najavo, že naším členom nie je ľahostajné prostredie tejto vodnej nádrže, kde žijú a pôsobia,“ vysvetlila. Aj takto chcú ľuďom ukázať, že majú záujem o to, aby táto destinácia napredovala a tiež chcú podnietiť verejnosť, aby udržiavala čistotu v prírode.       

„Máme už viac ako 100 nahlásených dobrovoľníkov,“ spomenula riaditeľka s tým, že oceňuje záujem ľudí. „Som rada, že chcú niečo urobiť,“ poznamenala. Pracovať budú v katastroch obcí Kaluža, Klokočov a Vinné. Sami si môžu vybrať, v ktorej lokalite chcú aktivity realizovať. Pôjde napr. o nátery oplotenia, osvetlenia, lavičiek, ale aj zber odpadkov, čistenie chodníkov a rigolov či úpravu pláže. Materiál zabezpečujú podľa jej ďalších slov obce.       

Záujemcovia sa môžu na konkrétny termín i stredisko, v ktorom chcú pracovať, nahlásiť do 15. mája. Motiváciou pre nich môže byť podľa Pazičovej aj žrebovanie zaregistrovaných účastníkov o zaujímavé ceny po skončení brigády.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Na hrade Čičva sa uskutoční výskum, revitalizovať budú aj areál
Na hrade Čičva sa v tomto roku uskutoční architektonicko-historický výskum, prostredníctvom ktorého by sa mali posúdiť jeho jednotlivé časti.
viac
04.10.2016
Dobrovoľní online mentori pomôžu deťom z rómskych osád
Na podporu vzdelávania a napredovania detí z rómskych osád spustila organizácia ETP Slovensko webovú stránku online mentoringu www.schopnedeti.sk, ktorá je prístupná od 1. októbra.
viac
02.09.2018
Práce na obnove hradu vykonávajú rovnako ako v stredoveku, ručne
Aj tento rok pokračujú záchranné práce na hrade Dobrá Voda v okrese Trnava. Dobrovoľníci v spolupráci s profesionálmi sa zameriavajú na obnovu zrútenej časti múru jeho východnej bašty.
viac
19.12.2020
Záchranné práce na Katarínke nezastavil ani koronavírus
Historické ruiny Kostola sv. Kataríny Alexandrijskej, ktoré sa nachádzajú severne od Trnavy pri obci Dechtice, zachraňovali dobrovoľníci aj tento rok. Projekt Katarínka sa aj napriek pandémii koronavírusu otvoril pre ďalších dobrovoľníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %