Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.08.2018 04:25

Do Trebišova prichádza nový investor


Snímka: Mesto Trebišov


Po jednaniach vedenia mesta, v zastúpení primátorom PhDr. Marekom Čižmárom, sa po dlhých rokoch podarilo priviesť do Trebišova pre zvýšenie zamestnanosti nového investora - združenie BR GROUP z Českej republiky.


BR GROUP predstavuje skupinu výrobných spoločností s českým kapitálom, ktoré pôsobia na medzinárodnom trhu predovšetkým v oblasti textilného priemyslu, výroby dielov pre automobilovú, strojárenskú a stavebnú oblasť. Obrat skupiny BR GROUP v roku 2017 predstavoval 3,3 miliardy českých korún. Jedna z jej spoločností – CONROP rozbieha svoju prevádzku aj v meste Trebišov.

CONROP sa zaoberá výrobou veľkoobjemových vakov určených pre špecifické náročné aplikácie vrátane skladovania a dodávky sypkých materiálov v stavebníctve.

CONROP Trebišov bude mať sídlo a prevádzku v priestoroch hál bývalej SAD Trebišov na Ul. Československej armády. Tieto haly a priestory prešli rozsiahlou rekonštrukciou, pričom v nich nájde postupne svoje pracovné uplatnenie až 220 pracovníkov. Celková plocha hál, vrátane sociálneho zázemia predstavuje 2852 m2.

Prvých zamestnancov začal CONROP Trebišov prijímať už od 1. 7. 2018. Spoločnosť svoj výrobný program plánuje postupne rozširovať o výrobu takzvanej čistej výroby pre zdravotníctvo a potravinársky priemysel. Združenie BR GROUP zvažuje aj ďalšie rozšírenie svojej výroby v Trebišove, konkrétne o spoločnosť LANEX.

Vedenie mesta očakáva od príchodu nového investora najmä zvýšenie zamestnanosti v meste a jeho okolí, ďalší rozvoj služieb a najmä zlepšenie kúpyschopnosti a životnej úrovne obyvateľstva.

Autor: ts - Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta Trebišov


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2018
Prievidzská labka dostala pomocnú ruku od mesta
Dobrovoľníci z občianskeho združenia si zobrali za cieľ zlepšiť situáciu mačiek v Prievidzi. Prievidzská radnica im pomohla s priestormi aj dotáciou z rozpočtu mesta.
viac
13.10.2020
Poskytovanie dotácií z rozpočtu má od 15. októbra nové pravidlá
Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) poslanci schválili nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Banská Bystrica, ktoré má nadobudnúť účinnosť 15. októbra.
viac
02.04.2022
Investor plánuje v bývalej poliklinike nové byty
Mestskí poslanci odsúhlasili zámer odpredaja budov bývalej polikliniky spolu so získaním pozemku na Šulekovej ulici do vlastníctva mesta. Mesto odpredajom získa do svojho rozpočtu takmer 700 tisíc eur. Investor má v pláne zrekonštruovať objekty bývalej polikliniky na bytové jednotky.
viac
04.08.2022
Začali sa práce na výstavbe kompostárne
V Trebišove sa začali práce súvisiace s výstavbou novej kompostárne. Slúžiť bude na zhodnocovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu. Investorom je mesto Trebišov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %