Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
05.06.2018 06:00

Do Stupavy sa vracia detský lekár


Robíme všetko pre to, aby sme pomohli mladým lekárom s rozbehom praxe a aby mali obyvatelia bratislavskej župy kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.


Bratislavskému samosprávnemu kraju sa podarilo zabezpečiť znovuotvorenie pediatrickej ambulancie v Stupave, kde starostlivosť o deti pol roka chýbala. Rodičia tak s malými pacientami museli cestovať do okolitých obcí či do Bratislavy.


Noví lekári pre deti a dorast začnú v novej ambulancii ordinovať v najbližších dňoch. „V celom príbehu bola pre nás najdôležitejšia spolupráca s primátorom, starostami a lekármi. Bratislavská župa nemá právomoc nakázať lekárom otvoriť si ambulanciu, ale robíme všetko pre to, aby sme pomohli mladým lekárom s rozbehom praxe a aby mali obyvatelia bratislavskej župy kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

 V meste Stupava nebol pediater od novembra 2017. Zdravotnú starostlivosť pre deti zo Stupavy tak zabezpečovali po dohode s Bratislavským samosprávnym krajom lekári z okolitých obcí. Bratislavská župa túto situáciu riešila aj intenzívnou komunikáciou s lekármi z okolitých obcí a mestom. Nového pediatra sa Bratislavskému samosprávnemu kraju podarilo nájsť v decembri, avšak priestory ambulancie bolo potrebné komplexne zrekonštruovať, čo si vyžiadalo svoj čas. O komplexnú rekonštrukciu sa postaralo mesto Stupava. To rovnako schválilo novej ordinácii nájom vo výške symbolického 1 eura. Mesto sa podieľa aj na mzde zdravotnej sestry.

 „Zdravotné karty sú v úschove na župe. Zdravotná dokumentácia sa nevydáva do rúk pacienta ani jeho zákonného zástupcu, takže ak chcete navštevovať novú ambulanciu, stačí ju navštíviť, podpísať dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti a župa dokumentáciu malých pacientov už lekárovi doručí,“ zhrnul bratislavský župan Juraj Droba.

Nová stupavská pediatria otvorí brány svojej ambulancie v najbližších dňoch, po splnení zákonných podmienok spoločnosti, ktorá bude prevádzkovať túto pediatrickú ambulanciu (Health Solutions s.r.o. ) a dostane pridelený kód poskytovateľa od Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. 

Bratislavský samosprávny kraj schválil tejto zrekonštruovanej detskej ambulancii ordinačné hodiny v rozsahu 35 hodín týždenne.

 

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2017
Čo prináša posledný januárový víkend v bratislavskom regióne
Bratislavský región bude aj počas posledného januárového víkendu plný zaujímavých podujatí. Svoje brány otvorí širokej verejnosti aj jeden z najvýznamnejších veľtrhov svojho druhu v strednej Európe - ITF Slovakiatour.
viac
29.11.2018
Kraj hľadá doktora do Bernolákova
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) hľadá lekára, ktorý by prevádzkoval ambulanciu v Bernolákove a obsadil tak od februára 2019 uvoľnené miesto v zdravotnom obvode.
viac
04.07.2019
Barokový mostík v Stupave v rekonštrukcii
Bratislavský samosprávny kraj revitalizuje park stupavského kaštieľa, kde sídli župný Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov. Park z 18. storočia je národnou kultúrnou pamiatkou, má prírodno-krajinársky ráz a tvorí celok s okolitými lesmi.
viac
30.06.2022
Analýza nepreukázala znečistenie vody ani pôdy na území bývalej skládky
Na území bývalej stupavskej skládky a v jej okolí nehrozí environmentálne riziko. Na sociálnej sieti o tom informuje mesto Stupava na základe výsledkov analýzy znečistenia územia skládky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %