Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.02.2018 09:24

Do separácie odpadu sa v meste môžu zapojiť aj škôlkari


Ilustračná snímka zdroj: humenne.sk


Do separácie odpadu v Humennom sa môžu zapojiť aj škôlkari. Mesto získalo na tieto aktivity príspevok vo výške približne 4000 eur v rámci Recyklačného fondu.


"Pri výučbe o možnostiach separácie pomôže škôlkarom 45 sád stohovateľných košov na papier, plasty a sklo. Ďalších 20 kusov nerezových košov bude rozmiestnených v budove Mestského úradu v Humennom aj vo vysunutom pracovisku na Štefánikovej ulici," informovala Michaela Dochánová z humenskej radnice.       

Finančné prostriedky na tieto aktivity získali podľa nej samosprávy, ktoré preukázateľne vytriedili a odovzdali na zhodnotenie komodity, teda odpad, spadajúce do pôsobnosti Recyklačného fondu priamo alebo prostredníctvom zberovej firmy.       

Humenné získalo finančné prostriedky z tohto fondu aj v uplynulom roku. Nakúpilo za ne obyvateľom 3000 setov tašiek určených na vybrané druhy separovaného odpadu a 7500 balení kuchynských utierok.       

Dochánová uviedla, že o vývoz a separáciu komunálneho odpadu sa starajú Technické služby (TS) podľa stanoveného harmonogramu. "V rámci intenzifikácie separovaného zberu sú vo všetkých lokalitách mesta umiestnené kontajnery na všetky triedené komodity, a to papier (modré nádoby), sklo (zelené nádoby) a plasty (žlté nádoby). Okrem toho však TS separujú aj tetrapaky a kovové obaly (hnedé nádoby) a obyvateľom slúži aj Separačný dvor v areáli TS, kde možno odnášať elektroodpad," upozornila.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2016
V Humennom chcú zriadiť centrum pre spracovanie biologického odpadu
Mesto Humenné má v pláne zriadiť centrum pre zhodnocovanie a spracovanie biologicky rozložiteľného odpadu (BRO).
viac
18.08.2016
O poriadok v meste sa stará 100 aktivačných pracovníkov
Poriadok v Humennom zabezpečuje 100 aktivačných pracovníkov. Každý deň sa starajú o udržiavanie čistoty v centre mesta zbieraním plastových fliaš, papiera a drobného odpadu z chodníkov a trávnatých častí.
viac
04.09.2020
ZMOS požiadal poslancov parlamentu o legislatívnu aktivitu kvôli kuchynskému bio
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa listom obrátil na poslankyne a poslancov parlamentu, ktorí pôsobia v samospráve. Dôvodom je požiadavka o poslaneckú zmenu zákona o odpadoch vo vzťahu ku kuchynskému bioodpadu.
viac
31.01.2022
Na skládke odpadu v Humennom by mohlo skončiť o 500 ton odpadu menej
Zavedením zberu biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu (BRKO) na celom území mesta Humenné by mohlo na skládke komunálneho odpadu skončiť v roku 2022 najmenej o 500 ton odpadu menej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %