Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.05.2018 12:55

Do recyklácie sa zapojilo vyše 8500 žiakov, sú medzi nimi aj škôlkari


Ilustračná snímka


Odpad v Prešove triedia tisícky žiakov. Najnovšie sa to hravou formou učia už aj škôlkari. Ide o materské školy na uliciach Fraňa Kráľa a Bratislavská, ktoré sa aktuálne zapojili do programu triedenia odpadu iniciovaného Technickými službami mesta Prešov (TSmP).


Na tieto aktivity dostali špeciálny set pozostávajúci z troch farebných tašiek - zelenej, žltej a modrej, do ktorých môžu triediť sklo, plasty a papier.       

Ako informoval tlačový referent mesta Milan Grejták, škôlkari vedia o životnom prostredí a separovanom zbere naozaj veľa. Naučili sa to podľa neho aj hrou a rôznymi aktivitami, v rámci ktorých z použitých a nepotrebných obalov vyrábajú rôzne figúrky, zvieratká či domčeky, recitujú však aj básničky a rozprávajú príbehy. "Využívajú pritom aj interaktívne pomôcky, na základe ktorých zisťujú, z akých materiálov sú vyrobené predmety okolo nich a do ktorej z farebných tašiek patria po tom, čo ich spotrebujú," priblížil.       

"Verím, že deti naučia triediť odpad aj svojich rodičov a pomôžu chrániť prírodu nielen v našom meste, ale všade, kde sa nachádzajú," poznamenal riaditeľ TSmP Milan Tóth. V metropole Šariša je do projektov zameraných na separovanie zapojených už viac ako 8500 žiakov v 12 materských, 18 základných a 11 stredných školách.      

"Priamo v školských triedach sú umiestnené špeciálne trojfarebné tašky na jednotlivé druhy odpadov. Technické služby mesta Prešov v rámci projektov dodali školám na základe ich požiadaviek aj deväťdesiat 1100-litrových kontajnerov na jednotlivé komodity," uzavrel Grejták.   

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2017
Do Košíc prichádza Burza príležitostí
Štátny inštitút odborného vzdelávania organizuje atraktívne podujatie, ktoré bude sprevádzať záujem škôl, žiakov aj zamestnávateľov. Burza príležitostí otvorí široké ponuky na prezentáciu šikovných žiakov, ambicióznych škôl a spoločensky zodpovedných zamestnávateľov.
viac
25.01.2018
Začína sa súťaž Talent základných škôl regiónu Šariš 2018
Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadanými vyhlasuje prostredníctvom projektu Nadané dieťa súťaž Talent základných škôl regiónu Šariš. Súťaž je určená pre žiakov 6. - 9. ročníka základných škôl a záštitu nad súťažou talentovaných žiakov prevzala primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
viac
22.03.2021
Mesto Prešov participovalo na príprave novely školského zákona
Sedemdesiatročná tradícia školského stravovania je zachránená. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zohľadnilo v pripravovanej novele zákona o výchove a vzdelávaní pripomienky mesta Prešov. Kvalita školského stravovania na Slovensku tak nebude ohrozená.
viac
11.05.2021
Prešovské materské školy budú otvorené aj počas letných prázdnin
Materské školy (MŠ) v Prešove budú k dispozícii aj cez letné prázdniny. V júli a auguste má byť otvorených 19 materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Informovala o tom tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %