Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
24.08.2017 12:59

Do Prievidzského parku prinesie oživenie petangové ihrisko


Ilustračná snímka: (int).


V parku Prepadliská onedlho pribudne nové petangové ihrisko. Vybuduje ich prievidzská firma, ktorá vzišla z verejnej súťaže. Do mesiaca od podpísania zmluvy s mestom Prievidza musí odovzdať projektovú dokumentáciu a do štyroch mesiacov aj hotové dielo.


K novej hracej ploche bude viesť chodník z dlažby, v jeho blízkosti budú umiestnené aj lavičky.

Pôjde o ihrisko, ktoré bude mať rozmery 4 x 15 metrov, rozmer celej plochy bude 6 x 17 metrov s prístupovým chodníkom z dlažby. Ihrisko bude mať povrch so spevneným podkladom, posypané vrstvou drobnej kamennej drte a ohraničené budú obrubníkmi.

V blízkosti nového športoviska budú osadené lavičky, odpadkový kôš a tabule s prevádzkovým poriadkom, prípadne s pravidlami hry. Príprava projektov a výstavba petangového ihriska vyjde na 11 011,48 eur.

Petang je spoločenská hra určená pre jedno až trojčlenné družstvá. Pochádza z Francúzska. Hráči sa pri nej snažia umiestniť kovové gule najbližšie k cieľu, teda k drevenej guličke, pričom hádžu špeciálnou technikou, ktorú stanovujú pravidlá. Hrať sa dá na rôznych povrchoch, ako je tráva či piesok. Na prievidzských ihriskách to bude drť z kameňa. Petang môžu hrať všetky generácie, od detí až po seniorov.

 

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2017
V areáli školy pribudne nové multifunkčné ihrisko
Podmienky na športovanie v areáli Základnej školy na Ulici Dobšinského v Prievidzi sa onedlho výrazne zlepšia. Firma zo Sučian, ktorá vzišla z verejnej súťaže a mesto Prievidza s ňou už podpísalo zmluvu o dielo, začala v týchto dňoch v blízkosti školy s výstavbou multifunkčného ihriska.
viac
27.06.2019
Nové Žihadielko otvorili deti v Prievidzi
V lete vyrastie na Slovensku ďalších desať detských ihrísk Žihadielok. O tom kde, rozhodli v hlasovaní ľudia.
viac
15.05.2021
V parku Skotňa v Prievidzi pribudnú fitness stroje
Mesto Prievidza v najbližšej dobe doplní nové prvky workoutového ihriska na Dlhej ulici. Po náročnom období, ktoré máme za sebou, je to jedna z bezpečných možností, ako tráviť svoj voľný čas plnohodnotne.
viac
06.10.2021
Vodozádržné opatrenia pomôžu vynoviť verejné priestranstvá v Prievidzi
Priestor mestského parku a Mierového námestia v Prievidzi chce miestna samospráva vynoviť. Dosiahnuť to chce realizáciou vodozádržných opatrení, na investíciu žiada financie z fondov Európskej únie. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %