Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
19.12.2016 01:46

Do polovice januára možno predkladať návrhy na udelenie Ceny ministra kultúry SR


Za výnimočný prínos v oblasti hudby získalo Cenu ministra kultúry za rok 2015 Moyzesovo kvarteto.


Verejnosť môže spolurozhodnúť o tom, kto získa Cenu ministra kultúry SR v oblastiach profesionálneho umenia za rok 2016. Návrhy nominácií na toto ocenenie možno posielať do 15. januára 2017.


Minister kultúry Marek Maďarič udelí ocenenia za výnimočný prínos v oblasti literatúry, divadla a tanca, hudby, výtvarného umenia a architektúry, audiovízie, taktiež za šírenie dobrého mena slovenského umenia v zahraničí, za dlhodobý, resp. celoživotný prínos v oblasti umenia a takisto za podporu, prezentáciu a propagáciu umenia.      

Návrhy na udelenie ceny je potrebné odoslať v písomnej podobe na predpísanom formulári na adresu Ministerstva kultúry (MK) SR. Formulár i ďalšie informácie možno nájsť na webe MK.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2017
Schvaľovanie žiadostí o podporu kreatívneho priemyslu sprevádza spor
Formalizmus a sporný výklad zákona mali zabrániť desiatkam subjektov uchádzať sa o nenávratný finančný príspevok v dotačnej výzve na podporu kreatívneho priemyslu.
viac
23.07.2020
Požiadať o dotáciu na kultúru znevýhodnených skupín sa dá až do 29. júla
Ministerstvo kultúry (MK) SR predĺžilo termín podávania žiadostí o dotáciu na kultúru znevýhodnených skupín. Organizátori kultúrnych aktivít zdravotne alebo inak znevýhodnených skupín obyvateľstva tak môžu o dotáciu požiadať až do 29. júla.
viac
07.10.2020
Dotácia MK by mohla ísť aj na odstránenie následkov mimoriadnych udalostí
Ministerstvo kultúry (MK) SR by mohlo poskytnúť dotáciu zo štátneho rozpočtu aj na odstraňovanie následkov či znižovanie negatívnych vplyvov mimoriadnych situácií na oblasť kultúry, ako aj na podporu a rozvoj mediálnej výchovy vrátane boja proti dezinformáciám.
viac
24.06.2021
Časť balíka REACT-EÚ bude zameraná na modernizáciu kultúrneho sektora
Prostredníctvom finančného nástroja REACT-EÚ, ktorý má zmierniť dosah koronakrízy na ekonomiky členských krajín únie, by mal z dodatočných dotácií profitovať aj slovenský kultúrny sektor.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %