Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.09.2016 07:18

Do odburinenia krajníc ciest a chodníkov investuje mesto 120 000 eur


Ilustračná snímka: (int.).


Do celoplošného odburinenia krajníc ciest a chodníkov investuje v tomto roku trenčianska samospráva približne 120 000 eur. S odburinením sa začalo v auguste, krajnice by mali byť zbavené burín do konca septembra.


Ako informovala hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová, odburiňovanie sa skladá z dvoch fáz. V prvej buriny postriekajú herbicídmi, po dvoch týždňoch prenikne účinná látka až do koreňového systému a rastlina odumrie. Druhou fázou je mechanické odstraňovanie burín.       

"Na chemický postrek sa použije prostriedok Roudup, ktorý je jediný schopný odstrániť invazívne druhy rastlín. Postrek vykonávajú vyškolení pracovníci spoločnosti Marius Pedersen," doplnila Ságová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Na Borkút sa turisti aj cyklisti dostanú novoupraveným lesným chodníkom
Prešovčania aj ďalší milovníci prírody sa môžu dostať po novoupravenej lesnej ceste do Lesoparku Borkút v katastri obce Haniska.
viac
10.02.2020
Mesto Trenčín zrekonštruuje za pol milióna eur cestu k južnému opevneniu hradu
Mesto Trenčín v rámci medzinárodného projektu Trenčín, Bučovice, chránime európske tradície (TreBuChET) zrekonštruuje z eurofondov za viac ako 500.000 eur prístupovú cestu k južnému opevneniu Trenčianskeho hradu, chodník okolo Čerešňového sadu a osadí nový mobiliár.
viac
07.05.2020
Vyrúbanú alej pri ceste do obce má nahradiť nová aj s chodníkom
Niekoľko desaťročí starú topoľovú alej pri ceste vedúcej do obce Čerenčany v okrese Rimavská Sobota, ktorú správca komunikácie pre zlý stav stromov vyrúbal, by mala nahradiť nová aj s chodníkom. Informovala o tom starostka Zuzana Študencová.
viac
08.07.2023
Zlaté Moravce získalI dotáciu na rekonštrukciu cesty a chodníkov
Mesto Zlaté Moravce zrekonštruuje komunikáciu a chodník na Robotníckej ulici a chodník na Ulici 1. mája. Samospráva získala na rekonštrukčné práce nenávratný finančný príspevok vo výške 266.737 eur, informovala Miroslava Kováčová, vedúca oddelenia strategických činností na MsÚ v Zlatých Moravciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %