Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.09.2017 10:29

Do Európskeho týždňa mobilty 2017 sa zapája aj Prešov


Snímka zdroj: (imhd.sk).


Od pondelka 18. septembra do piatku 22. septembra môžu prešovskí vodiči využívať mestskú hromadnú dopravu bezplatne. Stačí mať pri sebe vodičský preukaz.


Do práce, do školy, za športom či za zábavou sa dá cestovať  aj alternatívne  - namiesto osobných motorových vozidiel možno využiť vlastné nohy, prepravu bicyklom, alebo mestskú hromadnú dopravu, prípadne kombináciu týchto rôznych možností.

„Prešov bude mať po takmer dvadsiatich rokoch významný dokument – Stratégiu udržateľného rozvoja dopravy mesta, takzvaný masterplán. Vďaka nemu bude môcť prostredníctvom fondov zlepšiť mestskú infraštruktúru, budovať ďalšie cyklochodníky, riešiť pešiu, železničnú i kombinovanú či statickú dopravu. Bude podkladom pre rozvoj hromadnej dopravy, pre modernizáciu existujúcich, i pre rozširovanie a budovanie nových trolejových vedení, modernizáciu depa, nákup trolejbusov či pre budovanie  buspruhov,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová v súvislosti s cieľmi rozvoja dopravnej infraštruktúry a dodala: „Mestská hromadná doprava je alternatívou, ktorá odbremeňuje zaťažené dopravné komunikácie.“

S cieľom spoznať výhody hromadnej dopravy preto budú môcť vodiči v meste Prešov využívať mestskú hromadnú dopravu počas celého tohto pracovného týždňa bezplatne. „Ide o jednu z aktivít nášho mesta, ktorou chceme podporiť intenzívnejšie využívanie hromadnej dopravy,“ pripomenula Andrea Turčanová. 

Podmienkou bezplatnej dopravy vozidlami DPMP od 18. do 22. septembra 2017 je preukázanie sa vodičským preukazom, ktorý cestujúci musí mať počas prepravy pri sebe. 

Autor: (mig)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2017
Čoskoro začína Európsky týždeň mobility 2017
Do kampane sa môžu svojím tematickým podujatím zapojiť nielen samosprávy miest, ale aj neziskové organizácie, inštitúcie a školy. Registrácia je možná do 16. septembra.
viac
16.09.2017
Počas Európskeho týždňa mobility môžu vodiči cestovať MHD zadarmo
Košický dopravný podnik sa pravidelne zapája do Európskeho týždňa mobility (16. - .22. 9. 2017). Bude tomu tak aj tento rok. Osvetová kampaň je zameraná na podporu alternatívnych druhov dopravy (bicykle, kolobežky a pod.) a využívanie mestskej hromadnej dopravy.
viac
15.09.2018
Tohtoročný Európsky týždeň mobility podporuje myšlienku kombinovanej dopravy
Európsky týždeň mobility (ETM) sa v tomto roku koná pod heslom: "Kombinuj a choď!" v dňoch 16. až 22. septembra. Cieľom tohtoročnej kampane je myšlienka podporiť výber rôznych druhov dopravy tak, aby sa bolo možné nimi dostať v meste do jeho rôznych častí.
viac
19.09.2022
Prímestská doprava v ŽSK bude vo štvrtok pre všetkých zadarmo
Prímestská autobusová doprava v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) bude vo štvrtok (22. 9.) bezplatná pre všetkých cestujúcich. Ide o aktivitu v rámci Európskeho týždňa mobility. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %