Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.05.2018 01:56

Deň matiek sa pod Urpínom oslavoval aj tradičnými pretekmi lezúňov


Ilustračná snímka, zdroj Bystricoviny


Nedeľňajší Deň matiek si už tradične užili aj ich najmenšie ratolesti, ktoré v banskobystrickej Europe "súperili" na pretekoch lezúňov. Zúčastniť sa na nich mohli všetky deti, ktoré v deň podujatia dovŕšili maximálne jeden rok.


Ich úlohou bolo v čo najkratšom čase zdolať štvornožky vymedzený päťmetrový úsek.  "Neodmysliteľnou súčasťou pretekov sú už každoročne mamičky, ktoré majú v rámci pravidiel povolené povzbudzovať svojho favorita rôznymi motivačnými predmetmi. V minulosti sa osvedčili zrkadielka, obľúbené maškrty, farebné hračky, ale i kľúče, ktoré pomohli drobcom zdolať cieľovú rovinku čo najskôr," uviedla Jana Seleštianska, Marketing Coordinator Europa SC.       

Každý z malých pretekárov získal registračný balíček s vecnými predmetmi od partnerov akcie. Najrýchlejšie batoľa aj plienky, guľôčkovú dráhu, balíčky kozmetiky a darčekové poukážky, čo podľa Seleštianskej zrejme viac tešilo rodičov.      

 Akcia pri príležitosti osláv Dňa matiek sa pod Urpínom uskutočnila deviatykrát.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2016
Oslavujeme Deň Zeme. Zistite, akú ekologickú stopu zanechávate
22. apríl je významným dňom, ktorý je venovaný našej Zemi. Podľa štatistiky Eurostatu, ktorá mapovala produkciu komunálneho odpadu v jednotlivých európskych krajinách v rokoch 1995 – 2014, stúplo Slovensko v produkcii odpadu o 9 %, a to z 295 kg na osobu na 321 kg.
viac
27.04.2019
Prievidzské deti oslavovali les
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v piatok 26. 4. 2019 na Námestí slobody v Prievidzi uskutočnila záverečná prezentácia a vyhodnotenie EKOROKU s Nestlé Slovensko, s. r. o. Tento environmentálny projekt sa v školskom roku 2018/2019 realizoval už po 16-krát a tentoraz sa venoval téme "OSLAVA LESA."
viac
15.10.2019
Každý pokazený elektrospotrebič môže byť zdrojom cenných surovín
V boji za zvýšenie recyklácie má pomôcť Medzinárodný deň elektroodpadu. 40 miliónov ton elektroodpadu ročne skončí na skládkach, je nevhodne zlikvidovaných alebo sa stane predmetom nezákonného obchodovania a len 10 miliónov ton je recyklovaných.
viac
04.06.2022
Múzeum v Galante oslavuje Deň detí
Oslavu tohtoročného Medzinárodného dňa detí posunulo Vlastivedné múzeum (VM) v Galante na sobotu. Od popoludnia až do večerných hodín pripravilo pre najmenších zážitkové prehliadky, informovala o tom Judit Pukkai z VM.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %