Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.07.2018 05:15

Diskutovalo sa o možnostiach zlepšenia podpory opatrovateľskej služby


Ilustračná snímka zo seminára.


Zástupcovia Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (IA MPSVR SR) zorganizovali na župnom úrade v Trenčíne informačný seminár pre potenciálnych žiadateľov o nenávratný finančný príspevok (NFP) v rámci výzvy na zlepšenie podpory opatrovateľskej služby


Do priestorov Kongresovej sály na 2. poschodí Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) zavítali v utorok 17. júla 2018 verejní i neverejní poskytovatelia sociálnych služieb v kraji, aby sa dozvedeli, ako postupovať pri žiadaní o NFP v rámci výzvy s názvom Podpora opatrovateľskej služby. Spomínanú výzvu vyhlásila Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR koncom júna 2018. Cieľom výzvy je podporiť lepšiu dostupnosť terénnej opatrovateľskej služby s cieľom zotrvania osôb odkázaných na pomoc inej osoby v prirodzenom domácom prostredí.

Informačný seminár poskytol potenciálnym žiadateľom v Trenčianskom kraji základné informácie o výzve i podmienkach poskytnutia príspevku. Verejní a neverejní poskytovatelia sociálnych služieb boli oboznámení s časovým harmonogramom predkladania žiadostí o NFP, s minimálnou i maximálnou výškou príspevku či dĺžkou realizácie projektu. Žiadatelia boli zároveň upozornení na chyby, ktorým sa majú v rámci predkladania žiadostí o NFP vyvarovať.

Úplne znenie výzvy je zverejnené na webovom sídle poskytovateľa výzvy. Potenciálnym žiadateľom poskytuje bezplatné osobné, telefonické i e-mailové poradenstvo Informačno-poradenské centrum TSK.

Autor: (mp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2019
Rimavská Sobota získala podporu na projekt opatrovateľskej služby
Mestu Rimavská Sobota bolo dňa 2. januára 2019 doručené rozhodnutie Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
viac
10.02.2019
Michalovce získali na tri roky opatrovateľskej služby takmer pol milióna eur
Mesto Michalovce získalo takmer pol milióna eur na projekt Podpora opatrovateľskej služby. Ide o nenávratný finančný príspevok (NFP) na roky 2019 až 2021 z Európskeho sociálneho fondu. Pre TASR to povedala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.
viac
21.08.2019
Národný projekt Podpora rozvoja a dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR zverejnila Oznámenie o možnosti predkladania žiadostí o zapojenie sa do národného projektu Podpora rozvoja a dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby.
viac
27.11.2021
Mesto Poltár získalo z eurofondov príspevok na opatrovateľskú službu
Nenávratný finančný príspevok z eurofondov vo výške 489.600 eur získalo v týchto dňoch mesto Poltár na opatrovateľskú službu. Projekt podporí rozšírenie jej poskytovania na 30 úväzkov po dobu 24 mesiacov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %