Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.06.2017 11:54

„Digitálnu“ Banskú Bystricu ocenil aj Microsoft


Ilustračná snímka.


Na ceste k označeniu smart musia slovenské mestá urobiť ešte veľa práce, no sú aj také, ktoré už majú veľkú časť úloh splnenú.


Dobrým príkladom je Banská Bystrica, ktorá sa rozhodla ísť cestou cloudu - zbavila sa kompletne svojej zastaranej infraštruktúry a začala si prenajímať IT ako službu. To umožnilo magistrátu nielen s výrazne nižšími nákladmi obmeniť IT infraštruktúru, ale aj ponúknuť obyvateľom viaceré digitálne služby. Cieľom projektu je postupné rozširovanie funkcií zameraných na lepšiu a rýchlejšiu komunikáciu s obyvateľmi a na uľahčenie práce zamestnancov.

Mesto projekt realizuje v spolupráci so spoločnosťou SOFTIP. Tá svoje bohaté skúsenosti s riešeniami Microsoft potvrdila aj pri odštartovaní premeny Banskej Bystrice z „papierovej organizácie“ na moderné mesto. Riešenie digitálnej transformácie Banskej Bystrice spoločnosti SOFTIP vynieslo v poradí už desiate víťazstvo v prestížnej súťaži Microsoft Awards, v ktorej spoločnosť Microsoft oceňuje najlepšie a najinovatívnejšie IT projekty svojich partnerov na úrovni jednotlivých krajín. Hodnotiacim kritériom pri výbere jednotlivých riešení je predovšetkým rozsah projektu a prínos pre zákazníka.

Ocenenie za prvé miesto v kategórii „Rozvoj moderného mesta“ si v Prahe 1. júna prevzali prednosta Mestského úradu v Banskej Bystrici Martin Adamec a technický riaditeľ spoločnosti SOFTIP Ján Schwarz. „Som obzvlášť hrdý na to, že prvým slovenským mestom, ktoré sme kompletne presunuli do cloudu, je práve Banská Bystrica. Mesto, kde pred 26 rokmi začala písať svoju históriu aj naša spoločnosť,“ povedal J. Schwarz. „Víťazstvo v Microsoft Awards 2017 je tak pre nás veľmi špeciálne. Nielen kvôli tomu, že sa týka nášho rodiska, ale aj preto, že na konci vidíme modernú, štíhlu a efektívne fungujúcu samosprávu, ktorá poskytuje obyvateľom tie najlepšie digitálne služby.“

Obecné noviny č. 23-24/2017

Banská Bystrica sa na základe vyhodnotenia dostupných alternatív rozhodla, že najlepším možným riešením bude úplný prechod na cloudovú platformu Microsoft Azure a Office 365. Tie prinášajú vysokú flexibilitu, bezpečnosť a stabilitu potrebnú na bezproblémové fungovanie interných aj externých procesov mesta.

Ďalšie informácie na www.softip.sk.

Autor: softip


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2016
Banská Bystrica sa môže stať Európskym mestom športu 2017
Mesto pod Urpínom od zisku prestížneho titulu Európske mesto športu (EMŠ) 2017 delí už len krok.
viac
26.10.2016
V Banskej Bystrici sa uskutoční spomienková akcia Metále (pre vrahov)
V nedeľu, 30. októbra 2016 sa uskutoční na Námestí SNP v Banskej Bystrici spomienková akcia s podtitulom Metále (pre vrahov), ktorej navrhovateľom je laureát ocenenia Biela vrana Ján Mičovský. Organizátormi podujatia sú neformálne hnutie NIOT (Nie v našom meste), CKO a Múzeum SNP v Banskej Bystrici.
viac
18.03.2017
Priestory zimného štadióna sa zmenili na veľtrh kariéry
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici (UMB) a univerzitný hokejový tím organizovali pod záštitou rektora Vladimíra Hiadlovského v spolupráci s mestom Banská Bystrica dňa 13. marca 2017 podujatie Zo školy na zimák – Univerzitný deň pracovných príležitostí.
viac
23.10.2017
Zimný štadión v Banskej Bystrici bude opäť dejiskom netradičného podujatia
Už túto stredu sa uskutoční športovo-kultúrne podujatie organizované pod záštitou rektora Univerzity Mateja Bela doc. Ing. Vladimíra Hiadlovského, PhD., v spolupráci s univerzitným hokejovým tímom UMB Hockey Team a Radou študentov mesta Banská Bystrica – Zo školy na zimák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %