Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.10.2018 10:50

Dielňa tvorivého divadla – záverečná prezentácia projektu


Ilustračný výrez plagátu - pozvánky


TKS v Martine organizuje dňa 9. novembra 2018 v priestoroch Živeny v Martine záverečnú prezentáciu projektu Dielňa tvorivého divadla (6. ročník), ktorá je v tomto roku realizovaná v rámci projektu kultúrne KLBKO.


Zámerom tohtoročného projektu dielne bolo cielené metodické pôsobenie na deti a mládež prostredníctvom divadla, umeleckého a pohybového prejavu. Týmto projektom sme chceli podporovať a rozvíjať ich kreativitu, komunikáciu a umelecké cítenie. Cieľom projektu bolo nadviazať na predchádzajúce dielne, v ktorých sme sa zamerali na všeobecnú divadelnú prípravu, rozšírili sme si obzory v oblasti scénografie a pod. Z iniciatívy účastníkov dielní vznikla potreba ďalšieho vzdelávania sa a rozvoja talentu v konkrétnych špecifických oblastiach divadelnej tvorby. Počas realizácie projektu boli vytvorené podmienky na tvorivé stretnutia detí a mládeže z mesta Martin.

Garantkou a zároveň lektorkou projektu bola Mgr. art. Naďa Uherová, ArtD., absolventka Vysokej školy múzických umení v Bratislave, odbor Bábkarská tvorba. Ďalšími prizvanými lektorkami boli MMus. Denisa Uherová, absolventka HKU v Utrechte (Holandsko), odbor Hudba a zvukový dizajn a Mgr. art. Zuzana Galková, ArtD., režisérka, pedagogička, redaktorka redakcie umeleckých programov Štúdia RTVS Banská Bystrica, absolventka Vysokej školy múzických umení v Bratislave, odbor Réžia a dramaturgia.

 

Autor: (ts-Eva Palovčíková Záthurecká, TKS v Martine)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Fotomaratón Martin 2017
Opäť po roku sa záujemcovia o fotografiu a súťaženie môžu tešiť na ďalší, v poradí už piaty ročník podujatia s názvom Fotomaratón Martin 2017. Účastníci budú vítaní 27. mája 2017 o 10. hodine v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.
viac
08.02.2018
Vesmír očami detí
Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja vyhlasuje XXXIII. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove VESMÍR OČAMI DETÍ.
viac
09.03.2018
Turčianske divadelné dni 2018
Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja organizuje v dňoch 16. - 17. marca 2018 regionálnu postupovú súťaž a prehliadku neprofesionálneho divadla dospelých a neprofesionálneho divadla mladých Turčianske divadelné dni 2018.
viac
10.04.2018
Turčianske javisko 2018
Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja organizuje v dňoch 19. - 21. apríla 2018 krajskú postupovú súťaž a prehliadku neprofesionálneho divadla dospelých a neprofesionálneho divadla mladých Turčianske javisko 2018.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %