Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
11.02.2019 06:10

Detskí speváci sa môžu prihlásiť do súťaže Hviezdička


Ilustračná snímka. (Zdroj: sutazhviezdicka.sk)


Žiaci vo veku od šiestich do 12 rokov sa môžu prihlásiť do 28. ročníka speváckej súťaže Hviezdička, jednej z najstarších detských speváckych súťaži v speve modernej piesne na Slovensku.


Ako TASR informoval Vlado Železňák z Umeleckej spoločnosti Gong, ktorá podujatie organizuje, ide o možnosť verejne prezentovať svoj talent so všetkými technickými vymoženosťami 21. storočia.       

"Súťaž môže byť organizovaná formou školských, okresných a regionálnych kôl alebo len nomináciou spevákov do avizovaných výberov v jednotlivých krajoch. Konkrétnu formu si škola dohodne s hlavným organizátorom. Prihlásiť sa môžu žiaci aj samostatne ako individuálni súťažiaci, zaslaním audio či video nahrávky", povedal s tým, že tak môžu urobiť prostredníctvom webovej stránky www.sutazhviezdicka.sk.       

Vyvrcholením súťaže bude slovenské finále, vybraní speváci v ňom budú spievať naživo v sprievode hudobnej skupiny. Hlavnými hodnotiacimi kritériami poroty budú intonačná, rytmická a výrazová stránka.       

V uplynulých mesiacoch organizátori absolvovali aj medzinárodné balkánske turné, ktoré zahŕňalo napríklad návštevu gréckeho ostrova Kréta, albánskej Tirany či okolitých štátov. "Prezentovali sme nové pripravované detské projekty a aktuálne informácie o 28. ročníku Hviezdičky. Na stretnutiach sa diskutovalo aj o nových možnostiach vystúpenia a propagácie pre slovenské detské talenty v zahraničí," dodal Železňák.       

Uzávierka prvého kola registrácie detských spevákov je 10. marca. Celoslovenské finále bude v júni.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2017
Prázdninový hit štartuje
Obľúbená rodinná hra Poklady na LiptOVE sa rozbieha už dnes 16. júna 2017. Deti čaká ešte viac atrakcií ako v minulom roku a nová sprievodkyňa po regióne ovečka Valaška. Do tajomných truhličiek bude možné nazerať až do konca septembra.
viac
30.03.2020
Košice spúšťajú projekt domáceho vzdelávania detí rodičov v "prvej línii"
Pre deti rodičov, ktorí v súvislosti s novým koronavírusom pracujú v 12-hodinových či celodenných zmenách, spúšťa mesto Košice službu domácej starostlivosti a vyučovania.
viac
22.09.2020
Kampaň Do školy na bicykli
Včerajším dňom začala dvojtýždňová kampaň, ktorej cieľom je motivovať deti a ich rodičov, aby vyskúšali ísť do školy inak, ako autom či iným motorovým dopravným prostriedkom. Kampaň organizuje Cyklokoalícia pod záštitou ministra dopravy a výstavby SR.
viac
21.01.2021
Mesto Košice chce na Jesenského ulici stavať nájomné byty
Na Jesenského ulici v Košiciach by mohli vyrásť mestské nájomné byty. Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na ich výstavbu, lehota na predkladanie ponúk uplynie 1. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %