Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.02.2018 09:41

Deti z materských škôl sa na ľade učia základy korčuľovania


Ilustračná snímka.


Michalovskí škôlkari sa môžu aj v tomto roku naučiť korčuľovať v rámci projektu Korčuliarska gramotnosť. Realizuje ho mesto v spolupráci s Hokejovým klubom (HK) Mládež Michalovce. Výučba základov korčuľovania je určená pre deti od päť do šesť rokov.


Podľa slov hovorkyne radnice Ivety Palečkovej cieľom aktivity, ktorá v tomto roku píše svoje štvrté pokračovanie, je dať deťom možnosť vyskúšať si pohyb na ľade, naučiť sa korčuľovať a mať tak možnosť výberu ďalšej športovej aktivity. "Mesto zabezpečuje dopravu detí na zimný štadión autobusom, čo je pre mnohé z nich tiež veľký zážitok, poskytuje tiež štadión, teda ľadovú plochu, a HK Mládež zabezpečuje trénerov a pomôcky," priblížila.       

Do tohto projektu je podľa jej ďalších slov zapojených 190 detí z ôsmich materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta a jednej cirkevnej materskej školy. "Výučbu navštevujú aj detičky z iného mesta, ktoré na korčuľovanie vozia rodičia. Jednotlivé materské školy majú stanovený harmonogram a každá skupina má na korčuľovanie určených 45 minút," doplnila s tým, že projekt potrvá do 19. apríla.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2016
Michalovský domov seniorov bude výhodný aj z hľadiska ekonomiky
Mesto Michalovce bude od 1. júla poskytovať sociálne služby v delimitovanom zariadení Michalovský domov seniorov (MDS). Rozhodli o tom mestskí poslanci na aprílovom zasadnutí.
viac
05.06.2017
Zlatý žobrák v Michalovciach
Nnavštívte medzinárodný festival lokálnych televízií - Zlatý žobrák, ktorý sa uskutoční v dňoch 7. až 10. júna v Košiciach. V tomto roku bude prebiehať už jeho 23. ročník.
viac
24.02.2018
Viete ako budete so svojimi deťmi tráviť jarné prázdniny?
Blížia sa jarné prázdniny. Deti sa tešia a rodičia iste premýšľajú nad programom, ktorý pripravia pre svoje ratolesti. Mesto Michalovce si počas jarných prázdnin nachystalo pre deti, ich rodičov a starých rodičov viaceré aktivity na trávenie voľného času.
viac
01.02.2019
Trieda budúcnosti v Michalovciach
V roku 2018 sa Základnej škole P. Horova Michalovce podarilo vybudovať prvú slovenskú Triedu budúcnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %