Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
16.04.2019 09:25

Deň Zeme pripomenie cyklistická jazda a viaceré komunitné podujatia


Ilustračná snímka (tasr)


Spoločná cyklistická jazda mestom otvorí v Nitre 27. apríla sériu podujatí ku Dňu Zeme. Cyklisti sa zídu o 15. hodine na Svätoplukovom námestí, odkiaľ sa vydajú na 15-kilometrovú jazdu cez niekoľko mestských častí.


Cieľom bude Hidepark pri rieke Nitra, kde sa dobrovoľníci môžu zapojiť do viacerých brigád. Ako informovali organizátori z Critical Mass Nitra a HidePumpa, práce budú prebiehať v komunitnej záhrade aj v ďalších častiach Hideparku.       

Účastníci sa budú môcť zoznámiť aj s komunitnou cyklodielňou, kde si môžu svojpomocne opraviť a zreparovať svoje bicykle. Súčasťou programu bude aj budovanie špeciálnej drevenej dráhy určenej pre skúsených i najmenších cyklistov.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.04.2018
Deň zeme pripomenie Veľká jarná cyklojazda
Veľká jarná cyklojazda otvorí v nedeľu 22. apríla v Nitre sériu podujatí, ktoré sa budú konať pri príležitosti Dňa zeme. Cyklisti sa popoludní stretnú na Svätoplukovom námestí, aby sa centrom mesta presunuli k cyklotrase pri rieke Nitra.
viac
21.04.2018
Každý deň je Deň Zeme
Environmentálne podujatie pri príležitosti osláv Dňa Zeme v Trebišove pripravili organizátori, ktorými boli Štátna ochrana prírody SR CHKO Latorica v spolupráci s mestom Trebišov (odd. školstva), ZŠ na Ul. M. R. Štefánika, ZO Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny Trebišov.
viac
04.04.2019
NSK chce v tomto roku investovať do škôl 25 miliónov eur
Viac ako tri desiatky pedagógov stredných škôl si z rúk predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Milana Belicu prevzalo ocenenia, ktoré im boli udelené v rámci osláv Dňa učiteľov. Medzi ocenenými bolo prvýkrát aj 13 pedagógov, ktorých kraj odmenil za ich zásluhy pri rozvoji duálneho vzdelávania.
viac
23.04.2019
DEŇ ZEME v piatok na Námestí slobody v Prievidzi
Centrum voľného času, mesto Prievidza a Nestlé Slovensko, s. r. o., vás týmto pozývajú na záverečné vyhodnotenie projektu Ekorok s Nestlé Slovensko „Oslava lesa“
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %