Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.04.2016 09:47

Deň Zeme a vody v Lučenci


Snímka: (r)


Priblížiť obyvateľom mesta Lučenec dôležitosť ekológie a zdravého životného prostredia bolo mottom podujatia venovaného Dňu Zeme a vody. Na Námestie republiky prišli stovky detí z miestnych základných škôl.


V stánkoch venovaných ochrane životného prostredia, triedeniu odpadu a starostlivosti o okolie deti získavali informácie a dozvedali sa, ako môžu ony priložiť ruku k dielu a správať sa priateľsky k prírode.

ENVI-PAK počas podujatia informoval o dôležitosti a správnom triedení odpadu a umožnil účastníkom zistiť, či sú pre Zem záťažou alebo pomocou. Krátky dotazník ich už po niekoľkých otázkach zaradil do skupiny eko bohov, eko sapiens, eko lenivcov alebo eko vrahov. Každý sa potom dozvedel, čo ešte môže na svojom správaní zlepšiť, aby pomohol chrániť životné prostredie. Tí najlepší boli odmenení silikónovými náramkami a nálepkami. Deti vedeli odpovedať na otázky ohľadom triedenia odpadu, mnohé však prekvapili informácie o tom, čo sa s odpadom deje po vytriedení a čo všetko sa z vytriedeného odpadu dá vyrobiť.

Účasť na podujatí je súčasťou vzdelávacích aktivít, ktoré ENVI-PAK ako organizácia zodpovednosti výrobcov organizuje pre verejnosť. Propagáciou triedenia odpadu a zvyšovaním množstiev vytriedeného odpadu sa dosiahne nielen to, že bude menej smetí končiť na skládkach, ale mesto ušetrí i peniaze za zber odpadu. Čím viac budú obyvatelia triediť, tým viac prostriedkov na financovanie triedeného zberu od organizácie ENVI-PAK mesto dostane.

Autor: (r)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.02.2018
Ako vzdelávajú obyvateľstvo jednotlivé slovenské OZV
Organizáciám zodpovednosti výrobcov pre obaly i neobaly sme položili otázky o ich propagačných a vzdelávacích aktivitách v zazmluvnených obciach a mestách. Tak ako im to vyplýva zo zákona o odpadoch. Z ôsmich OZV s platnými autorizáciami odpovedalo šesť. Neodpovedali OZV E-cycling a OZV RECobal.
viac
01.12.2020
Vezmi si ma mapuje nadšencov – bojovníkov proti pohodenému odpadu
Nielen počas aktivít ako Deň zeme, Naše mesto či Svetový čistiaci deň stovky dobrovoľníkov, združených v projekte Vezmi si ma, vyhľadávali a čistili prírodu od voľne vyhodených odpadov.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
23.01.2023
Ako správne triediť obaly zo syrov?
Máte radi syr? Tak 20. január je aj váš deň! Práve tento dátum je považovaný za Medzinárodný deň milovníkov syrov. Či už sú to tvrdé syry, mäkké, smotanové alebo syry s plesňou – každý si medzi nimi nájde ten svoj obľúbený. Po konzumácii syrov je však potrebné aj správne vytriediť obaly z nich.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %