Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.10.2019 09:10

Deň otvorených dverí samosprávy upriami pozornosť na triedenie odpadu


Ilustračný výrez plagátu


Handlovská samospráva opäť otvorí svoje dvere verejnosti. Na 16. ročníku podujatia dnes (17. 10.) upriami pozornosť na ochranu životného prostredia a zvýšenie podielu triedenia odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


Handlovská samospráva sa už po tretí rok počas dňa otvorených dverí (DOD) venuje ekologickým témam. "Od minulého roka je sledovaná v každom meste miera vytriedenia odpadu. Tá v Handlovej dosahuje 23,62 percenta. Spoločným cieľom samosprávy a obyvateľov je vytriediť čím skôr viac ako 50 percent odpadu, aby sa ho čo najmenej dostalo na skládku a poplatok za uloženie netriedeného odpadu enormne nenarástol," načrtla Paulínyová.         

Nové zákony v oblasti odpadového hospodárstva totiž podľa nej hovoria, že ak ostane mesto na súčasnej úrovni triedenia, poplatok sa zvýši zo súčasných desať eur na 20 eur v roku 2020.       

DOD samosprávy bude vo štvrtok od 9.00 h do 15.00 h. Začne sa diskusiou s mestskými poslancami a kultúrnym programom. Verejnosť bude môcť navštíviť i oddelenia mestského úradu, ktorých pracovníci si pre záujemcov pripravili kvízové otázky i ukážku obradov. Spoločnosť Hater-Handlová pripravila na námestí prezentáciu odpadu, v mestskej knižnici si budú môcť návštevníci vyskúšať knihovnícke činnosti, svoju činnosť predstavia i neziskové organizácie Seniorcentrum Handlová, Jazmín a Asterion.       

Dvere verejnosti otvoria i kino a centrum voľného času, ktoré pripravilo tvorivé dielne na tému triedenia odpadu. Na DOD bude mať svoje zastúpenie aj Automotoklub Handlová s dopravným ihriskom, aktivity pripravila i mestská polícia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2018
Piaty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja
Stalo sa už peknou tradíciou, že v prvom októbrovom týždni Trenčianska župa na jeden deň umožní verejnosti nahliadnuť nielen do svojich priestorov, ale aj kompetencií samosprávy, v rámci ktorých vykonáva a zabezpečuje svoju činnosť, a to atraktívnou a zaujímavou formou.
viac
19.11.2018
Dni otvorených dverí aj tento týždeň
Predposledný novembrový týždeň organizuje Deň otvorených dverí päť stredných župných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja. Prezentovať sa budú tak gymnazisti, ako aj elektrikári, strojníci, kaderníci, vizážisti, či umelci.
viac
19.10.2022
Samospráva otvorila dvere verejnosti, zoznámi sa s prácou úradu
Samospráva Handlovej v stredu otvorila dvere verejnosti. Podujatím chce priblížiť najmä mladšej generácii prácu úradu i organizácií v meste. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %