Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.10.2018 02:35

Deň európskej spolupráce na cyklomoste Slobody


Ilustračný výrez plagátu.


Muzikál Frozen, Sima Martausová, Polemic, jazda na koni, vzlety balónom, rekord na cyklomoste. To je len malý výber z programu, ktorý si pre vás na sobotu 13. októbra 2018 pripravil Bratislavský samosprávny kraj ako riadiaci orgán programu spolupráce INTERACT III.


Podujatie Deň európskej spolupráce 2018, s tohtoročným podtitulom Namaľujme si budúcnosť spoločne, akcentuje možnosti vzájomnej inšpirácie s víziou budúcnosti v zjednotenej Európe, ktorú si spoločne maľujeme pre ďalšie generácie. Už po šiesty raz ho organizuje Program spolupráce INTERACT a bratislavská župa. Opäť sa uskutoční na cyklomoste Slobody v Devínskej Novej Vsi.

„Podujatie je určené pre rodiny s deťmi ako aj širokú verejnosť a kladie si za cieľ zdôrazniť  myšlienku cezhraničnej spolupráce. Je dôležité sprítomniť najmä mladej generácii fakt, že európska mobilita a spolupráca sú možné iba vďaka v minulosti vybojovaným a dnes všeobecne uplatňovaným  hodnotám slobody a demokracie,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Podujatie Deň európskej spolupráce 2018 sa uskutoční druhú októbrovú sobotu od 15:00 do 22:00 hodiny symbolickom mieste, kde kedysi boli hranice rozdeľujúce Európu na slobodnú a neslobodnú. Miesto, ktoré bolo neprekonateľné a ktoré je dnes spojnicou spoločnej Európy. Na cyklomoste Slobody, ktorý spája Slovensko a Rakúsko.

Počas dňa je pripravený zaujímavý program, v ktorom vystúpia Swing Society Orchestra, Marián Greksa s kapelou Modus Memory, Sima Martausová a Polemic. V rámci sprievodných podujatí budú k dispozícii vzlety balónom, jazda na koni, Európa v rozprávkach, kurz prvej pomoci či ukážky hasičov. Počas soboty sa uskutoční aj pokus o rekord v prechode najväčšieho počtu ľudí cez cyklomost Slobody. Deti určite potešia tvorivé dielne: Maľujeme spoločnú budúcnosť Európy ako aj dve predstavenia Safaládka a Špajdlička v podaní Bratislavského bábkového divadla. Chýbať nebude ani výborná ponuka gastro špecialít z celého regiónu. Vstup na podujatie je voľný, ako aj na všetky atrakcie a predstavenia.

Viac informácií nájdete na:

https://www.facebook.com/events/335467553694668/

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2016
Na Cyklomoste slobody vyrastie železná opona
Súčasťou šiesteho ročníka Festivalu slobody bude aj Víkend zatvorených hraníc, ktorý spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj. Na Cyklomoste slobody tak od 18. do 20. novembra bude musieť každý spomaliť a okúsiť tak atmosféru totality.
viac
15.10.2018
Cyklomost Slobody prilákal 3 591 ľudí
Priestor pod cyklomostom Slobody v Devínskej Novej Vsi zaplnilo uplynulú sobotu množstvo ľudí. Dôvodom nebolo len slnečné počasie, ale najmä pestrý program plný vystúpení a atrakcií v rámci podujatia Deň európskej spolupráce 2018 – Namaľujme si budúcnosť spoločne.
viac
19.11.2018
Dni otvorených dverí aj tento týždeň
Predposledný novembrový týždeň organizuje Deň otvorených dverí päť stredných župných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja. Prezentovať sa budú tak gymnazisti, ako aj elektrikári, strojníci, kaderníci, vizážisti, či umelci.
viac
25.06.2021
Verejnosť môže navrhnúť názov nového cyklomosta cez rieku Morava
Verejnosť môže navrhnúť názov nového cyklomosta medzi Vysokou pri Morave a Marcheggom. Budúci rok má prepojiť brehy rieky Moravy medzi Slovenskom a Rakúskom. Informuje o tom Bratislavský samosprávny kraj (BSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %