Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.08.2017 01:39

Dedinou roka 2017 sa stala Oravská Polhora z okresu Námestovo


Letecký pohľad na Oravskú Polhoru


Víťazom národnej súťaže Dedina roka 2017 sa stala Oravská Polhora, ktorá najkomplexnejšie preukázala naplnenie princípov a požiadaviek súťaže spomedzi 20 zúčastnených dedín.


Víťazná obec prezentovala príkladný rozvoj miestneho hospodárenia, starostlivosť o obec, krajinu a životné prostredie, racionálne využívanie lokálnych zdrojov, zachovávanie vidieckej pospolitosti, partnerstiev, hmotného a nehmotného dedičstva s využitím rôznych foriem podpory na zachovanie ľudového folklóru, starostlivosť o obyvateľov obce, ako aj realizácie jedinečných aktivít vedúcich k harmonickému rozvoju obce. Ako národný víťaz bude v budúcom roku reprezentovať Slovenskú republiku v 15. ročníku súťaže o Európsku cenu obnovy dediny. „Hodnotiaca komisia posudzovala prihlásené obce v zmysle pravidiel súťaže a v duchu motta aktuálneho ročníka európskej súťaže „myslieť dopredu“, ktoré odráža skutočnosť, že žijeme stále v zložitejšom svete, v ktorom každé rozhodnutie a opatrenie ovplyvní iné sektory. Motto by malo byť signálom, aby sme našu pozornosť upriamili na zmenenú realitu, prejavili sa ako objavitelia a odvážili sa vykročiť na cestu za pokrokom s inovatívnymi, kreatívnymi a trvalo udržateľnými opatreniami,“ konštatoval manažér súťaže Dedina roka Ing. Andrej Švec. Komisiu tvorili zástupcovia vyhlasovateľov súťaže, generálneho partnera a partnerských organizácií. Druhé miesto v národnej súťaži obsadila obec Zemné (okres Nové Zámky) a tretie miesto obec Blatnica (okres Martin). Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční vo víťaznej obci Oravská Polhora v priebehu októbra 2017. Ocenené obce získavajú, okrem vecných cien od vyhlasovateľov súťaže a spolupracujúcich organizácií, aj finančné prostriedky od generálneho partnera súťaže viazané na realizáciu projektu pre podporu rozvoja a obnovy obce.

Viac na http://www.obnovadediny.sk/sa-dedina-roka/dedina-roka-2017

Autor: (ts-sažp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2017
Slávnostné odovzdávanie ocenení v súťaži DEDINA ROKA 2017
Obce úspešné v súťaži Dedina roka 2017 (SDR 2017) si z rúk ministra životného prostredia SR Lászlóa Sólymosa a  zástupcov vyhlasovateľov SDR 2017 prevezmú ocenenia vo štvrtok (19. októbra 2017) v Oravskej Polhore.
viac
25.10.2017
Minister životného prostredia László Sólymos udelil ocenenie Dedina roka 2017
Zástupcovia obcí úspešných v súťaži Dedina roka 2017 si v Oravskej Polhore (okres Námestovo) prevzali ocenenia z rúk šéfa envirorezortu Lászlóa Sólymosa.
viac
02.11.2017
Michal Strnál: Našimi najväčšími devízami sú príroda, kultúra a ľudia
Starosta Oravskej Polhory prijal prestížne ocenenie Dedina roka s hrdosťou a patričným nadšením. Vie však, že získať takúto cenu je tiež záväzok. Viac o súčasnosti aj budúcnosti najsevernejšej obce Slovenska prezradil v rozhovore pre Obecné noviny.
viac
13.06.2018
Oravská Polhora zabojuje o Európsku cenu obnovy dediny
Oravskú Polhoru (okres Námestovo) navštívia zajtra (14. júna 2018) členovia súťažnej poroty Európskej ceny obnovy dediny. Najsevernejšia obec získala právo reprezentovať Slovenskú republiku v európskej súťaži po tom, čo získala titul Dedina roka 2017.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %