Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
05.07.2017 10:10

Ďalšie kolo Župného pohára


Snímka zdroj: (bsk).


Dnešný štátny sviatok je nielen oddychom pre pracujúcich, ale aj sviatkom pre milovníkov cyklistiky, ktorí si svoje sily zmerajú v ďalšom v poradí už piatom kole Župného pohára s názvom Kaktusbike Svätojurský Blesk - Memoriál Štefana Srnu. Partnerom podujatia je Bratislavský samosprávny kraj.


„Spoznávať prírodu, cyklotrasy Bratislavského regiónu, ale aj zmerať si sily, zašportovať si, o tom sú časovky Župného pohára, ktoré každoročne prilákajú aj zahraničných pretekárov. Tak ako po minulé kolá platí, že ak sa nestihli potenciálny účastníci zaregistrovať online, môžu tak urobiť aj v deň preteku a písomne vyplniť prihlášku na štarte,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Dvanásty ročník cyklistickej časovky do vrchu s názvom Kaktusbike Svätojurský Blesk - Memoriál Štefana Srnu, ktorý je piatym kolom Župného pohára, sa koná dnes 5. júla 2017.  Prvý pretekár štartuje o 10. hodine a ostatní budú pokračovať v polminútových intervaloch. 7,2 kilometrov dlhá trať s 390 metrovým prevýšení povedie cestou s asfaltovým povrchom zo Svätého Jura z časti Neštich až na meteorologickú stanicu Malý Javorník, kde je cieľ preteku. Vyhodnotenie sa uskutoční o 13. hodine na Bielom Kríži.

Do súťaže sa mohli prihlásiť muži, ženy, mládež, jednoducho všetci milovníci cyklistiky a to od 15 do 60 rokov a viac. Muži si zmerajú sily v šiestich kategóriách - kadeti, juniori, muži A,B, muži Masters B, muži Masters C, muži Masters D, E, F a ženy v piatich kategóriách – kadetky, juniorky, ženy A,B, ženy Masters B, ženy Masters C.

Prví traja najlepší v každej kategórii získajú vecné ceny a takisto každý účastník preteku bude zaradený do tomboly o vecné ceny.

Viac informácií nájdete na webovej stránke preteku http://cksvatyjur.sk/blesk/

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok
Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.
viac
07.03.2017
Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín
Malokarpatské osvetové stredisko v Modre bude od stredy hostiť víťazov obvodných súťaží a prehliadok Hviezdoslavovho Kubína 2017. V stredu sa predstavia tí najlepší recitátori z okresu Bratislava III a IV a štvrtok bude patriť okresom Bratislava I, II a Malackám, Sencu a Pezinku.
viac
16.05.2017
Do múzeí v kraji vás odvezú mimoriadne bezplatné autobusy
Aj tento rok otvoria svoje brány múzeá a galérie počas podujatia Noc múzeí a galérií 2017, ktoré sa už po trinásty raz zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií.
viac
29.08.2017
Čoskoro začína Európsky týždeň mobility 2017
Do kampane sa môžu svojím tematickým podujatím zapojiť nielen samosprávy miest, ale aj neziskové organizácie, inštitúcie a školy. Registrácia je možná do 16. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %