Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.04.2018 05:00

Ďalšia etapa rekonštrukcie Dovalovskej cesty sa začne už onedlho


Vodári v spolupráci s cestármi budú umiestňovať kanalizačné poklopy a vodovodné uzávery do rovnakej výšky, akú má miestna komunikácia. Ilustračná snímka: Archív LVS


Liptovská vodárenská spoločnosť, a. s., Liptovský Mikuláš v spolupráci so Správou ciest ŽSK počas jarných mesiacov pristúpi k ďalšej etape rekonštrukcie cesty na Ul. Čs. armády v Liptovskom Hrádku, ktorá spája miestnu časť Dovalovo s mestom.


„Rekonštrukčné práce v tejto etape budú pozostávať z umiestnenia kanalizačných poklopov a vodovodných uzáverov do požadovanej úrovne,“ informoval Ing. Tomáš Benikovský, výrobný riaditeľ Liptovskej vodárenskej spoločnosti s tým, že táto etapa bola naplánovaná pred samotnou rekonštrukciou ulice v minulom roku v súlade s trendmi, ktoré sú bežné v zahraničí.

V telese cesty, ktorú miestni poznajú aj pod názvom Dovalovská cesta, sú uložené všetky siete, vrátane vodárenskej a kanalizačnej. Umiestnenie kanalizačných poklopov a vodovodných uzáverov v rovnakej výške ako je miestna komunikácia je dôležité z prevádzkových dôvodov - najmä pri pravidelných kontrolách stavu kanalizácie alebo pri poruchách vodovodných prípojok, aby bolo možné odstaviť vodu pri poruche pred danou nehnuteľnosťou.

„Pri rekonštrukcii, s ktorou začneme v druhej polovici apríla, pôjde o štandardnú technológiu, ktorá má zabezpečiť lepšie prepojenie existujúceho nového asfaltu s vodárenskými časťami. Aby sme zabezpečili čo najväčšiu profesionalitu prác a v čo najmenšej možnej miere obmedzili dopravu na ceste, budeme s rekonštrukciou postupovať po častiach,“ vysvetlil T. Benikovský.Rekonštrukcia by mala trvať tri týždne.

 

 

 

Autor: Mgr. Eva Petranová, Liptovská vodárenská spoločnosť, a. s.


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2017
Začína sa s obnovou najzanedbanejších ciest a chodníkov
Zvolenská cesta a Poľná ulica patria k najvyťaženejším a najzanedbanejším miestnym komunikáciám (MK) v Banskej Bystrici. Na ich žalostný stav už dlhodobo poukazujú aj samotní Banskobystričania.
viac
22.02.2018
Voda nemusí byť samozrejmosťou na veky
Svetový deň vody oslávia žiaci aj kreslením a maľovaním nenahraditeľnej tekutiny.Liptovská vodárenská spoločnosť, a. s., Liptovský Mikuláš sa aj v rámci tohtoročného Svetového dňa vody opäť zameria aj na žiakov a študentov.
viac
13.11.2019
Vodári upravili záchyt na vodnom zdroji Zadná voda
Liptovská vodárenská spoločnosť, a. s., Liptovský Mikuláš využíva 57 vodných zdrojov. Z nich sú dva významné v Demänovskej Doline.
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %