Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
01.08.2017 04:01

Cyklohliadky Mestskej polície v Humennom fungujú už mesiac naplno


Policajné cyklohliadky dokážu oveľa efektívnejšie kontrolovať dodržiavanie všeobecne záväzných nariadení mesta a verejného poriadku v pešej zóne a na ťažšie dostupných miestach.


Mestská polícia v Humennom využíva od júna tohto roku dva nové služobné bicykle, ktoré dopĺňajú pešie a motorizované hliadky.


Zavedenie cyklohliadok je v  meste novinkou, ktorou chce Mestská polícia obslúžiť širšie územie, pričom cyklohliadka sa môže rýchlejšie presúvať aj do ťažko prístupných lokalít. Široká verejnosť hodnotí hliadky na dvoch kolesách veľmi pozitívne.

Potreba zakúpiť Mestskej polícii (MsP) bicykle vznikla z dôvodu hliadkovania v lokalitách a miestach, kde je sťažený prístup a pohyb služobnými vozidlami, ako napr. v pešej zóne, v parkoch, okolí zámku či skanzenu, na nábreží rieky Laborec, medzi panelákmi na jednotlivých sídliskách, v okolí miestneho cintorína, či v úzkych uličkách vnútroblokových priestranstiev. Aj vďaka novým služobným bicyklom môžu Mestskí policajti hliadkovať vo svojich pridelených okrskoch efektívnejšie a hlavne rýchlejšie, keďže sa s bicyklom dostanú všade tam, kam potrebujú.

Dva služobné bicykle s príslušenstvom odkrojili z rozpočtu MsP spolu 1 400 eur, avšak návratnosť financií sa odzrkadľuje vysokou flexibilnosťou akou sa ujali v teréne. Policajné cyklohliadky tak dokážu oveľa lepšie kontrolovať dodržiavanie všeobecne záväzných nariadení mesta a verejného poriadku v pešej zóne a na ťažšie dostupných miestach. Okrem toho dokážu jednoduchšie riešiť nezodpovedných psíčkarov, požívanie alkoholu na verejnosti, v parkoch a pod.

Každý z bicyklov je označený nápisom „Mestská polícia“. Plášte kolies sú vystužené a odolné voči defektom, navyše majú špičkové nočné osvetlenie a špeciálny úložný priestor na potrebné písomnosti. K vybaveniu bicykla patrí aj cyklistická prilba. Cyklohliadky MsP budú tieto služobné bicykle využívať počas priaznivého počasia od jari do jesene, v popoludňajších a večerných hodinách, ale aj počas víkendov a sviatkov.

Prvý mesiac práce v uliciach s novými bicyklami hodnotia pozitívne nielen príslušníci MsP, ale pochvaľujú si ich aj samotní obyvatelia. Kontakt s občanmi, ktorí potrebujú pomoc alebo radu je bližší, osobnejší a znížil sa tiež počet priestupkov v blokovom konaní, či priestupkov riešených dohovorom.

Autor: (Michaela DOCHÁNOVÁ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2017
V uliciach Trebišova kontrolujú už aj cyklohliadky
Mestská polícia v Trebišove využíva od druhej polovice augusta dva nové služobné bicykle, ktoré dopĺňajú doterajšie pešie a motorizované hliadky. Zavedenie cyklohliadok je v Trebišove novinkou, ktorou chce mestská polícia monitorovať širšie územie.
viac
05.02.2018
Mesto vyhlásilo výberové konanie na náčelníka mestskej polície
Vranov nad Topľou vyhlásil výberové konanie na obsadenie funkcie náčelníka mestskej polície (MsP). Záujemcovia o túto pozíciu môžu svoju písomnú prihlášku spolu s požadovanými dokladmi podať najneskôr do 5. februára do 14.00 h. Informovala o tom hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková.
viac
17.09.2018
Trebišov získal dotáciu na zakúpenie elektromobilu pre mestskú políciu
Mestu Trebišov bola schválená žiadosť o poskytnutie podpory na realizáciu projektu „Elektromobilom k lepšiemu životnému prostrediu v Trebišove“. Výzvu, na ktorú mesto reagovalo, vyhlásil Environmentálny fond.
viac
10.04.2021
Mestská polícia v Humennom slávi 30. výročie svojho vzniku
Mestská polícia (MsP) v Humennom si v týchto dňoch pripomína 30. výročie svojho vzniku. Ako po ocenení jej služobne najstarších členov primátorom mesta uviedol v piatok pre TASR jeden z nich, na práci mestského policajta je najkrajšia, no zároveň i najťažšia práca s ľuďmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %