Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
26.05.2017 10:49

Cirkusové vystúpenia a súťaže prinesie Deň detí na Primaciálnom námestí


Pozvánka.


Hlavné mesto SR Bratislava s mestskou spoločnosťou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) pripravili v sobotu 27. 5.2017 na Primaciálnom námestí v Bratislave Deň detí s jazdou na elektrických mini autíčkach.


Podujatie o 10. hodine otvorí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Atraktívny program si návštevníci budú môcť vychutnať až do 16: hodiny.

Počas celej soboty budeme hovoriť nielen o ekológii ale aj o správnom triedení odpadu a o tom, na čo všetko sa dá odpad využiť. Pripravená bude prehliadka pravého smetiarskeho auta a historického autobusu Škoda 706 RTO, ktorý jazdil v Bratislave v rokoch 1959 – 1972. Malí návštevníci si budú môcť zajazdiť na detských elektrických autíčkach rôznych značiek. Každý návštevník sa navyše môže zapojiť do súťaže o hlavnú cenu – detské elektrické autíčko. Stačí, ak na mieste vyplní a odovzdá súťažný lístok.

Skupina Rytmika so skvelou bubnovou šou nielen na odpade dokáže, že prázdne kontajnery a ďalší odpad sa dajú využiť aj netradične. Malí aj veľkí návštevníci si budú môcť pozrieť cirkusové a akrobatické vystúpenia, zúčastniť sa cirkusových workshopov a vyskúšať si hulahoopy, loptičky, žonglovacie šatky, stuhy a iné zaujímavé veci.

V tvorivých dielňach vás naučíme, že aj odpad je možné premeniť na milý darček. Svoju kondíciu si otestujete na elektrických bicykloch a odmenou vám bude cukrová vata, ľadová káva, smoothie a nealko mojito. O zábavu sa postará originálna smetiarska fotobúdka, z ktorej si zdarma odnesiete vlastné fotky. Chýbať nebudú ani maľovanie na tvár, propagačné materiály o správnom triedení odpadu a veľa ďalšieho.

Partnermi podujatia sú informačný magazín Bratislavy in.ba, TV Bratislava, Dopravný podnik Bratislava a spoločnosť RYCHLYPRESUN.SK.

 

Autor: (Zuzana ONUFER, hovorkyňa primátora)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2017
Biela noc aj tento rok v regióne
Aj tento rok ozvláštnia ulice Bratislavy, ale aj budovy, nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, plavárne, parkoviská ako aj ďalšie zaujímavé a menej známe priestory rôzne svetelné konštelácie, ktoré prinesie už tento víkend vizuálny festival súčasného umenia Biela noc 2017.
viac
08.11.2017
V piatok začnú v Bratislave obľúbené Svätomartinské dni
Svätomartinské dni, ktoré spájajú staromestské Martinské hody so Sviatkom mladého vína, sa budú konať od piatka 10. novembra do nedele 12. novembra na Rudnayovom námestí, Primaciálnom námestí a v Zichyho paláci. Súčasťou trojdňového programu bude aj viacero aktivít a predstavení pre deti.
viac
10.11.2017
Svätomartinský víkend v regióne
Svätomartinské dni, Cestovateľský festival Cestou necestou, Chute malých Karpát, Historická prehliadka Modry, Bibliotéka či obľúbená lokalizačná hra „Objavuj poklady bratislavského regiónu“. Druhý novembrový víkend v bratislavskom regióne je tu pre vás.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %