Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
13.09.2016 08:51

Charitatívnu Rallye Krištáľové krídlo podporí aj zlatý olympionik Matej Tóth


Zlatý olympionik Matej Tóth. Snímka zdroj: beh.sk


V Záhorskej Bystrici odštartuje v nedeľu 18. septembra charitatívna akcia Rallye Krištáľové krídlo s Matadorom. Účasť potvrdil rekordný počet umelcov, športovcov a ďalších známych ľudí.


Podujatie sa koná pod záštitou podpredsedu vlády SR Petra Pellegriniho pri príležitosti osláv 20. výročia Krištáľového krídla.       

Cieľom charitatívnej jazdy na historických vozidlách je finančná zbierka na pomoc ľuďom so zdravotným znevýhodnením. Trasa povedie zo Záhorskej Bystrice cez Ivanku pri Dunaji, Senec, Svätý Jur až do Rače. Okrem prehliadky historických vozidiel organizátori pripravili rôzne prekvapenia a súťaže. Ľudia majú príležitosť stráviť nedeľu v spoločnosti známych osobností. V kolóne sa povezú Celeste Buckinhgam, Jozef Vajda, Kamila Magálová, Daniel Dangl, Marián Mitaš, Vladimír Kobielsky, Karin Haydu, Martin Madej, Majo Labuda, tiež naši úspešní športovci Danka Barteková, Richard Lintner a čerstvý olympijský víťaz Matej Tóth.      

 „Počas celej trasy rozdávame červené srdiečka, ktoré vyrobili v chránených dielňach v Malackách a autisti z Drahuškova. Tieto srdiečka rozdávame ľuďom, ktorí prispejú finančným vkladom pre toto podujatie, výťažok bude rozdelený pre občianske združenia. Dojímavých príbehov máme niekoľko a snažíme sa v nadácii takýmto spôsobom pomáhať a prebúdzať v ľuďoch filantropické emócie, je potrebné cítiť s týmito ľuďmi,“ uviedla pre TASR na dnešnom stretnutí s médiami organizátorka podujatia Mária Vaškovičová.       

Návštevníci sa môžu tešiť na historické autá od 30. až po 70. roky a na značky ako Dodge a Tatra z roku 1932, BMW z roku 1940, Rolls Royce z roku 1963, ďalej Corvette, Morris, Chrysler, Mercedes, Buick, Cadillac či Jaguár. Vydavateľ časopisu Veterán SK a spoluorganizátor podujatia Pavol Arnold uviedol: „Majiteľov veteránov nie je treba dvakrát prehovárať. Sú to úspešní ľudia, ktorí radi pomôžu a tešia sa, že môžu historické vozidlá odprezentovať verejnosti v spojení s charitou.“       

Z výťažku tohtoročnej zbierky Nadácia Krištáľové krídlo podporí zariadenie sociálnych služieb pre deti a mladých ľudí so zdravotným postihnutím Dom sv. Anny a liečenie pre 14-ročnú Sašku, ktorá sa narodila s rázštepom chrbtice.      

Zbierku je možné podporiť na jednotlivých zastávkach trasy rallye príspevkom do pokladničky alebo zaslaním ľubovoľného príspevku na číslo účtu: SK12 0200 0000 0029 6279 5958. Zbierka je povolená MV SR pod číslom SVS – OVS3 – 2016/020695.       

Partnerom podujatia je spoločnosť Matador Group, ktorá je jednou z najstarších spoločností na Slovensku. Predseda predstavenstva a prezident Matador Group Štefan Rosina uvádza: „Skupina Matador je hrdá na to, že je generálnym reklamným partnerom tohto charitatívneho podujatia. Rallye je pre nás jedinečnou príležitosťou ako zmysluplne prepojiť náš dlhoročný vzťah k automobilovému priemyslu a vášeň k historickým vozidlám s pomocou ľuďom s rôznymi formami zdravotného znevýhodnenia.“       

Nadácia Krištáľové krídlo bola založená s cieľom pomáhať rodinám, občianskym združeniam, zdravotníckym zariadeniam, a deťom, ktoré sú mentálne, zmyslovo, citovo a telesne postihnuté. Za päť rokov činnosti nadácia vyzbierala a prerozdelila viac ako 800 tisíc eur. V roku 2015 iniciovala a financovala vydanie knihy Máme dieťa s autizmom, ktorá je prvá svojho druhu na Slovensku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2020
V Záhorskej Bystrici vyrastie nový školský areál
V bratislavskej Záhorskej Bystrici by mal vyrásť nový školský areál. Vyplýva to z memoranda o spolupráci, ktoré podpísala mestská časť s hlavným mestom a Bratislavským samosprávnym krajom (BSK).
viac
28.07.2021
Preteky veteránov 1000 míľ československých spestrí slovenský okruh
V rámci tohtoročnej edície pretekov veteránov 1000 míľ československých (11. - 14. 8.) absolvujú účastníci aj slovenský okruh.
viac
30.05.2022
Nový vodojem v Z. Bystrici by mohol začať fungovať začiatkom roka 2023
Nový vodojem, ktorý buduje Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) v Záhorskej Bystrici, je hotový na približne 70 percent. Pomôcť má nielen obyvateľom tejto bratislavskej mestskej časti, ale aj okolitým obciam, ako Borinka a Marianka či viacerým menším lokalitám.
viac
20.12.2023
Olympijský víťaz Matej Tóth ocenil spoluprácu so ZMOS
O2 Športová akadémia Mateja Tótha pripravila vzdelávaciu konferenciu Moderná a zdravá škola, na otvorení ktorej sa zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %