Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.02.2016 09:00

Cestovný ruch musí byť postavený na príjemných pocitoch a dôvere


Turizmus na Slovensku má ešte obrovský potenciál. (Foto: Pixabay.com)


Cestovný ruch je v mnohých regiónoch, kde príroda s kultúrnymi pamiatkami hrajú tandem, jednou z možností prosperity. Pre samosprávy, reštauračné služby, ubytovanie, prípadne správcov pamätihodností alebo prírodných krás.


To je heslo budúceho úspechu a zároveň odkrýva limity v podobe nekvalitných služieb, nezaujímavých cien, slabého servisu... Neplatí to na každého, ale nie je to nič výnimočné.

Pravdou je, že cestovný ruch treba vnímať komplexne, a to skĺbením silných stránok všetkých poskytovateľov služieb s využitím dostupných možností propagácie, pričom samotný úspech nemožno merať schopnosťou zaujať, ale presvedčiť. Tak, aby potenciálni návštevníci neprišli len raz a neodchádzali sklamaní. Je to aj hra s dôverou a pocitmi. Práve od nich mnohé závisí. Ak máme príjemný pocit, tak niečo chceme ešte raz vyskúšať, zažiť a úprimne na to nahovárame iných.

Do biznisplánu postaveného na investíciách, ich spolufinancovaní, termínovo nastavenej návratnosti sa dá ťažko zakomponovať psychologická kategória - pocit. Jednoducho, poskytovatelia služieb si musia uvedomovať, že ich cieľom musí byť vytváranie príjemných pocitov u hostí a návštevníkov a zároveň musia mať pocit, že úspech závisí od ich vzájomnej spolupráce. Ináč to nepôjde.

Viac v Obecných novinách 3- 4/2016 na str. 15.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2024
NKN spúšťa nový grantový program Eko ďalej
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) spúšťa nový grantový program Eko ďalej. Žiadatelia môžu v rámci neho získať na rôzne ekologické projekty dotáciu do výšky 2500 eur.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
13.04.2024
Výstavbu kompostárne by mali ukončiť v júni, mesto vybavuje povolenia
Mesto Brezno by malo v júni ukončiť výstavbu kompostárne, s ktorou v areáli za bývalou mliekarňou a súčasnou betonárkou na Mliekarenskej ulici začalo pred takmer dvomi rokmi. Informovala o tom samospráva na svojom webe s tým, že vybavuje povolenia potrebné k jej prevádzke a činnosti.
viac
13.04.2024
MK SR označilo úspech festivalu Východná za jednu z priorít vedenia
Úspech medzinárodného folklórneho festivalu Východná je jednou z priorít Ministerstva kultúry (MK) SR. Prípravám treba venovať adekvátnu pozornosť a prinavrátiť mu jeho status.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %