Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
01.02.2016 09:00

Cestovný ruch musí byť postavený na príjemných pocitoch a dôvere


Turizmus na Slovensku má ešte obrovský potenciál. (Foto: Pixabay.com)


Cestovný ruch je v mnohých regiónoch, kde príroda s kultúrnymi pamiatkami hrajú tandem, jednou z možností prosperity. Pre samosprávy, reštauračné služby, ubytovanie, prípadne správcov pamätihodností alebo prírodných krás.


To je heslo budúceho úspechu a zároveň odkrýva limity v podobe nekvalitných služieb, nezaujímavých cien, slabého servisu... Neplatí to na každého, ale nie je to nič výnimočné.

Pravdou je, že cestovný ruch treba vnímať komplexne, a to skĺbením silných stránok všetkých poskytovateľov služieb s využitím dostupných možností propagácie, pričom samotný úspech nemožno merať schopnosťou zaujať, ale presvedčiť. Tak, aby potenciálni návštevníci neprišli len raz a neodchádzali sklamaní. Je to aj hra s dôverou a pocitmi. Práve od nich mnohé závisí. Ak máme príjemný pocit, tak niečo chceme ešte raz vyskúšať, zažiť a úprimne na to nahovárame iných.

Do biznisplánu postaveného na investíciách, ich spolufinancovaní, termínovo nastavenej návratnosti sa dá ťažko zakomponovať psychologická kategória - pocit. Jednoducho, poskytovatelia služieb si musia uvedomovať, že ich cieľom musí byť vytváranie príjemných pocitov u hostí a návštevníkov a zároveň musia mať pocit, že úspech závisí od ich vzájomnej spolupráce. Ináč to nepôjde.

Viac v Obecných novinách 3- 4/2016 na str. 15.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.03.2024
BVS opäť ponúka bezplatnú analýzu vzoriek vody zo studní
Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) pri príležitosti Svetového dňa vody (22. 3.) opäť ponúka záujemcom bezplatnú analýzu vzoriek vody z domácich studní na prítomnosť dusičnanov a celkovú tvrdosť. Ponúka tiež analýzu pitnej studničnej vody zameranú na pesticídy.
viac
16.03.2024
Záverečná konferencia k projektu slovensko-ukrajinskej spolupráci
V pondelok doobeda 18. marca 2024 v hoteli Tatra v Bratislave sa koná záverečná konferencia k projektu slovensko-ukrajinskej spolupráci „Zdieľaním skúseností a partnerstvami spájame cezhraničné regióny“, na ktorú sú stále voľné kapacity.
viac
12.03.2024
MŠVVaM varuje pred seminárom pre učiteľov šíriacim hoaxy a nebezpečné informácie
Rezort školstva varuje pred takzvaným "vzdelávacím seminárom pre učiteľov", ktorý organizuje občianske združenie Slovenská národná rada obrodenia. Pozvánku na toto podujatie šíriace nenávisť, hoaxy a nebezpečné informácie dostali do svojich schránok učitelia.
viac
15.03.2024
Banská Bystrica ožije veľkonočnou atmosférou, osadia brezu a otvoria trhy
Historické centrum Banskej Bystrice už v piatok (15. 3.) ožije veľkonočnou atmosférou. Pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb osadia na Námestí SNP tradičnú veľkonočnú brezu, o jej výzdobu sa postarajú zamestnanci kultúrneho centra Robotníckeho domu.e
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %