Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.11.2018 06:25

Centrum mesta už zdobí vianočný strom


Na Svätoplukovom námestí v centre Nitry už stojí vianočný strom. Prvýkrát sa rozsvieti pri otvorení vianočného mestečka 1. decembra 2018 o 18.00 h. FOTO TASR - Henrich Mišovič


Na Svätoplukovom námestí v centre Nitry už stojí vianočný strom. Prvýkrát sa rozsvieti pri otvorení vianočného mestečka 1. decembra o 18. hodine. Súčasťou otváracieho programu bude tradičný ohňostroj.


Vianočné mestečko bude tak ako po iné roky ponúkať suveníry, umelecké a remeselnícke predmety, tradičný punč a rôzne gurmánske špeciality. Mikuláš ho navštívi 9. decembra. Okrem tradičného mikulášskeho sprievodu budú súčasťou podujatia aj ohňová šou a kultúrny program.       

Mestečko bude otvorené do 23. decembra. "Pravidelne tu bude po 18. hodine adventný kultúrny program, o ktorý sa postarajú folklórne súbory, hudobné kapely a rôzne umelecké zoskupenia," uviedla vedúca odboru kultúry na mestskom úrade Dagmar Bojdová.      

 Ako pripomenula, na Svätoplukovom námestí bude živo aj v posledný deň roku počas silvestrovského programu. Jeho vyvrcholením bude novoročný ohňostroj. "Treba pripomenúť, že adventný a vianočný program nepripravilo mesto iba v centre Nitry, ale aj v jednotlivých mestských častiach," doplnila Bojdová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2020
Kvalitu ovzdušia v meste bude merať sieť envirostaníc
Kvalitu ovzdušia na území Nitry bude merať sieť malých envirostaníc, ktoré budú osádzané na stĺpy verejného osvetlenia v rámci projektu Inteligentné mesto.
viac
15.10.2021
Mesto Nitra finišuje s registráciou predajcov vo Vianočnom mestečku
Záujemcovia, ktorí chcú byť súčasťou nitrianskeho Vianočného mestečka, majú už iba víkend na to, aby sa zaregistrovali. Ako informovala radnica, registrácia bola zverejnená 29. septembra a končí sa 18. októbra napoludnie.
viac
28.11.2023
Ponitrianske múzeum pripravilo pre žiakov ZŠ vianočný vzdelávací program
Ponitrianske múzeum v Nitre pripravilo pre žiakov základných škôl vzdelávací vianočný program spojený s tvorivými dielňami. Ako uviedlo múzeum, konať sa bude 7. a 8. decembra. Určený je žiakom prvých až šiestych ročníkov.
viac
14.12.2023
Zálohované poháre na vianočnom trhu pomôžu charitatívnym organizáciám
Zálohované poháre, ktoré sú novinkou v tohtoročnom vianočnom mestečku v Nitre, pomôžu okrem ekológie aj charitatívnym organizáciám. Ako uviedla radnica, návštevníci trhov ich môžu odovzdať v špeciálnom stánku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %