Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
13.03.2018 10:45

Čas prihlásiť elektroodpad do jarného bezplatného zberu v Ružinove sa kráti


Ilustračná snímka


Ružinovčania, ktorí majú doma zbytočné elektrospotrebiče, sa ich môžu zadarmo a pohodlne zbaviť. Na prihlásenie sa do bezplatného jarného zberu elektroodpadu majú už iba jeden deň.


Mestská časť Ružinov a Združenie výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu Envidom organizujú opäť zber elektroodpadu. Stačí ak sa Ružinovčania nahlásia do 14.marca 2018 na emailom na adresu zber@ruzinov.sk alebo telefonicky na čísle 02/48 28 44 54. Uviesť treba meno, priezvisko, telefonický kontakt a presnú adresu, z ktorej treba spotrebiče odviezť, ako aj ich počet a druh. V deň odvozu 17. marca 2018 je potrebné do 8:00 elektroodpad vyložiť do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu. Zároveň je potrebné umožniť vstup do týchto priestorov.

 Bezplatný zber elektroodpadu má svoju niekoľkoročnú tradíciu. V Ružinove sa robí dvakrát ročne a vždy sa vyzbierajú stovky starých spotrebičov. Vyzbierané spotrebiče tak neskončia na skládkach, ale putujú na ekologickú recykláciu.

Autor: (mč-ba-ruzinov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2019
Petržalčania sa môžu zbaviť starého domáceho elektroodpadu
Obyvatelia bratislavskej Petržalky sa môžu zbaviť starých a nepotrebných domácich elektrospotrebičov, s výnimkou televízorov a monitorov. Mestská časť pre nich v spolupráci so Združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu Envidom pripravila na sobotu 18. mája ich bezplatný zber.
viac
07.06.2019
Celoročný bezplatný zber elektroodpadu už aj v Žiline
K pravidelnému jarnému a jesennému zberu elektrospotrebičov sa od 15. júna 2019 v Žiline pridá aj celoročný zber veľkých a ťažkých spotrebičov zo skupiny tzv. bielej techniky.
viac
26.06.2020
Banská Bystrica sa stala lídrom v zbere a recyklácii elektroodpadu
Obyvatelia Banskej Bystrice už tretí rok úspešne využívajú sieť stacionárnych červeno-bielych kontajnerov určených na zber malého elektroodpadu, batérií a akumulátorov.
viac
07.06.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Ružinove
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne začne aj v mestskej časti Ružinov. Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) informuje, že nádoby a kompostovateľné vrecká na zber tu bude distribuovať od 9. júna do 16. júla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %