Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
11.06.2019 05:30

Bývalý internát je uvoľnený, budú v ňom sociálne služby


Ilustračná snímka (tasr)


Budova bývalého internátu vo Voderadoch, ktorú mala v nájme spoločnosť Centrum prenájmu, už bola vrátená Úradu Trnavskému samosprávnemu kraju (TTSK). Ten v súčasnosti rokuje s potenciálnym investorom, ktorý by v tých priestoroch vytvoril sociálne zariadenie.


Ako TASR informovala riaditeľka odboru sociálnych vecí TTSK Blažena Flamíková, zámerom neverejného poskytovateľa je zriadiť formou prenájmu jedno špecializované zariadenie s celoročnou formou pobytu a kapacitou 40 miest a jedno zariadenie pre seniorov s celoročnou formou pobytu a kapacitou 40 miest.       

Budovu internátu bývalej Združenej strednej školy potravinársko-poľnohospodárskej vo Voderadoch získala firma Centrum prenájmu do prenájmu od predchádzajúceho vedenia TTSK, a napriek protestom obyvateľov obce ho prebudovala na robotnícku ubytovňu.       

Voderadčania proti rozhodnutiu prenajať objekt na ubytovanie 400 robotníkov protestovali otvoreným listom, petíciou s 1062 podpismi za zrušenie uznesenia krajského parlamentu i protestným zhromaždením pred Úradom TTSK v čase, keď  bol predsedom kraja Tibor Mikuš. Ani jedna zo snáh nenašla adekvátnu odozvu, obec argumentovala, že pri počte 1460 obyvateľov svojou infraštruktúrou nápor 400 nových ľudí nezvládne a obávala sa aj bezpečnostného aspektu celej tejto akcie. Zmena nastala po krajských voľbách, predseda Jozef Viskupič ukončil zmluvu s prenajímateľom a ten postupne objekt uvoľnil.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2018
Zamestnancom sociálnych zariadení v Trnavskom kraji zvýšili mzdy
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil od druhého polroka tohto roku na zvýšenie platov zamestnancov zariadení sociálnych služieb sumu vyše milióna eur. Ďalší milión eur uvoľnil ku koncu roka aj na jednorazovú odmenu pre týchto pracovníkov.
viac
16.01.2021
Župa distribuuje ochranné prostriedky do zariadení sociálnych služieb
Trnavský samosprávny kraj v týchto dňoch distribuuje ochranné prostriedky do župných, obecných, mestských a neverejných zariadení sociálnych služieb. Státisíce kusov materiálu sú postupne prerozdeľované medzi 108 poskytovateľov sociálnych služieb v celom kraji.
viac
11.06.2021
Ružinovčania sa môžu vyjadriť k ponuke a kvalite sociálnych služieb
Obyvatelia bratislavského Ružinova sa môžu vyjadriť k ponuke a kvalite sociálnych služieb, ktoré poskytuje mestská časť. Urobiť tak môžu vyplnením anonymného on-line dotazníka.
viac
20.04.2023
Koncepcia rozvoja sociálnych služieb prešla verejným prerokovaním
Koncepcia rozvoja sociálnych služieb na území Trnavského kraja v rokoch 2023 až 2030 prešla verejným prerokovaním. Informoval o tom odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %