Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.06.2017 08:27

Byť EKO je in, buďte EKO aj vy


Ohľadom zateplenia rodinných domov či panelákov poradia priamo zástupcovia z ministerstva dopravy a výstavby SR, ako aj Štátneho fondu rozvoja bývania.


Portál Energie v spolupráci s mestom Žilina pozývajú na 4. ročník osvetového podujatia DENS 2017, ktorého cieľom je propagácia trvalo udržateľného rozvoja. Podujatie sa uskutoční v Žiline na Nám. A. Hlinku v pondelok 5. júna 2017 v čase od 10. do 17. hodiny a je zamerané na všetky generácie.


Pripravené budú informačné stánky k štedrým príspevkom na zateplenie rodinných domov (RD) či zvýhodneným úverom na obnovu panelákov. Poradia vám priamo zástupcovia ministerstva dopravy a výstavby SR, ako aj Štátneho fondu rozvoja bývania. Od 15. júna sa totiž stane  príspevok na zateplenie RD ešte atraktívnejší, max. výška sa zvýši na 8 800 eur.

Pristavené budú aj elektromobily – atraktívny Fisker Karma a Peugeot iOn. Študenti z Dopravnej akadémie v Žiline predstavia nimi zostrojené autíčko jazdiace na vodík – unikátna technológia. Samozrejme, netreba jazdiť len autami, na podujatí si bude môcť každý vyskúšať aj elektrobicykle.

Nebudú chýbať ani staré dobré obnoviteľné zdroje energie (solárne systémy, fotovoltika) a prospešné informácie ohľadne dotačného programu Zelená domácnostiam. Dozviete sa viac o ekologických  a ekonomických výhodách vykurovania drevenými peletami od lokálneho výrobcu z Kysúc. Rovnako vám vystavovatelia vysvetlia, ako sa dá energeticky zhodnotiť použitý kuchynský olej.

Pre deti a mládež sú pripravené ekoinformácie hravou formou, takže sa zabavia a popritom aj niečo zaujímavé dozvedia. Tí najaktívnejší dostanú knižočku a DVD s animovanou rozprávkou Motýľ Jasoň.

Pre návštevníkov je pripravená atraktívna tombola, v ktorej bude možné vyhrať let helikoptérou ponad Liptov, bicykel, 350 eurovú poukážku na nákup elektrobicykla, nákupné poukážky do kníhkupectva a OC IKEA, ale aj prenocovanie v slovenskom eko-hoteli Dália.

Vstup na podujatie je voľný. Podujatie moderuje Michal Várošík.

Viac informácií na http://energieprevas.sk/dens-2017 a FB.

 

Autor: (Jozef BADIDA, EpV)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2017
XXIII. ročník Staromestských slávností má pripravený pestrý program
Už budúci týždeň sa mesto Žilina a jeho obyvatelia dočkajú XXIII. ročníka Staromestských slávností.
viac
29.06.2017
Odštartovalo Žilinské kultúrne leto 2017
Aj v tomto roku bude mať Žilinské kultúrne leto bohatý program, ktorý pre návštevníkov všetkých vekových kategórií pripravilo mesto Žilina. Zaujímavé hudobné, tanečné a historické podujatia budú prebiehať najmä na Mariánskom námestí, na Námestí Andreja Hlinku a v Sade SNP.
viac
03.06.2019
DENS 2019 – Atraktívne podujatie pre všetky generácie
Už zajtra (4. 6.) sa na Námestí A. Hlinku v Žiline môžete tešiť na pokračovanie 6. ročníka putovného podujatia Dni energie a ekológie na Slovensku (DENS) 2019, určeného pre všetky generácie, kde sa poučíte, zabavíte a ešte môžete aj niečo hodnotné vyhrať.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %