Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.07.2017 01:17

BVS a obec Kittsee podpísali novú zmluvu o odvádzaní a čistení odpadových vôd


Bratislavská vodárenská spoločnosť.


Rakúske prihraničné obce Kittsee, Edelstal a Pama budú aj naďalej spolupracovať s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou (BVS) pri odvádzaní a čistení odpadových vôd.


Novú zmluvu podpísali 30. júna 2017 generálny riaditeľ BVS Zsolt Lukáč a starostka Kittsee Gabriele Nabinger. Informoval o tom vedúci oddelenia PR a marketingu BVS Ján Pálffy.      

"Som rád, že sa nám podarilo dohodnúť na pokračovaní našej už bezmála polstoročie trvajúcej bezproblémovej spolupráci, pretože spracovanie odpadovej vody v modernej čistiarni odpadových vôd v Petržalke predstavuje pre uvedené obce najvýhodnejšie riešenie z kvalitatívneho, environmentálneho, technického i ekonomického hľadiska," uviedol generálny riaditeľ BVS. Vyjadril presvedčenie, že vodárenská spoločnosť v najbližšom období dospeje k podobnej dohode aj s obcou Berg.      

Nová zmluva s účinnosťou od 1. júla garantuje rakúskym prihraničným obciam Kittsee, Edelstal a Pama odvádzanie a čistenie odpadových vôd na obdobie piatich rokov s opciou na ďalších päť, za cenových podmienok stanovených Úradom pre reguláciu sieťových odvetví.      

Hlavnou činnosťou BVS je výroba a distribúcia pitnej vody a odvádzanie a čistenie odpadových vôd. Spoločnosť poskytuje svoje služby pre viac než 700 000 ľudí z Bratislavy, ako aj zo siedmich okresov na Záhorí a v okolí hlavného mesta. Vodou zásobuje 97 % obyvateľov žijúcich v tomto spádovom území.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2016
Rakúske prihraničné obce nahradia BVS inou čistiarňou odpadových vôd
Rakúske prihraničné obce už od budúceho roka nebudú využívať služby Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) pri odvádzaní odpadových vôd do čističky v Bratislave - Petržalke.
viac
06.09.2017
BVS predĺžila možnosť zlegalizovať pripojenie na kanalizáciu
Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vyhlásila začiatkom leta generálny pardon, ktorý zákazníkom napojeným na verejnú kanalizáciu bez zmluvy umožňoval zlegalizovať svoje pripojenie do konca augusta. Pre rastúci záujem však BVS predĺžila túto možnosť až do 15. októbra.
viac
22.05.2020
Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji znečistil podzemné vody
Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji v okrese Senec v katastrálnom území časti Farná znečistil podzemné vody. Vo štvrtok o tom informoval minister vnútra Roman Mikulec s ministrom životného prostredia Jánom Budajom.
viac
29.03.2021
SIŽP prijala program prevencie pred znečistením tokov z obecných ČOV
Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) prijala program preventívnych opatrení, ktorými sa má zabrániť častým a opakovaným znečisteniam vodných tokov z obecných čistiarní odpadových vôd (ČOV). Informuje o tom na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %