Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.07.2018 09:56

Burza nápadov k občianskemu rozpočtu 2019


Bratislava - ilustračná snímka


Hlavné mesto SR Bratislava aj v roku 2019 vyčlení časť mestského rozpočtu na účely občianskeho rozpočtu. Ten umožňuje Bratislavčanom rozhodovať o využití časti finančných prostriedkov mesta na projekty v piatich kategóriách – doprava a komunikácie, životné prostredie, kultúra, šport a sociálne veci.


Bratislavčania majú možnosť predkladať svoje projekty celoročne, pre aktuálny občiansky rozpočet však najneskôr do 31. augusta 2018. Zhromažďovanie podnetov od obyvateľov prebieha vyplnením formulára na webovej stránke mesta https://bratislava.sk/sk/burza-napadov a na pracovisku Služby občanom v budove Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. Návrh občanov, ktorý bude spĺňať podmienky, bude zaradený do verejného prerokovania.

V záverečnej fáze budú vybrané návrhy z burzy nápadov predložené na celomestské hlasovanie verejnosti na internete. Hlavné mesto posúdi nápady, ktoré je možné zrealizovať v rámci kompetencií hlavného mesta a vyčlenenej finančnej čiastky z mestského rozpočtu.

Občania hlasovaním v minulom roku rozhodli o pridelení finančných prostriedkov na riešenie problematiky ferálnych mačiek, revitalizácie plochy zelene pri nemocnici na Antolskej a na prípravu informačnej brožúry „Spoznaj osobnosti, po ktorých sú pomenované ulice v meste“. Tieto projekty sú realizované v priebehu roka 2018.

Hlavné mesto ponúka občanom možnosť spolurozhodovania o rozpočte mesta formou občianskeho rozpočtu už od roku 2011.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Burza nápadov občianskeho rozpočtu trvá ešte do konca mesiaca
Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do rozhodovania, kam budú umiestnené finančné prostriedky mestského projektu Občiansky rozpočet.
viac
14.07.2017
Burza nápadov k občianskemu rozpočtu 2018
Hlavné mesto SR Bratislava aj v roku 2018 vyčlení časť mestského rozpočtu na účely občianskeho rozpočtu.
viac
06.11.2018
Bratislavčania môžu hlasovať za projekty Občianskeho rozpočtu
Bratislavčania už môžu hlasovať, ktorý z projektov by chceli realizovať z finančných prostriedkov Občianskeho rozpočtu. Verejnosť môže hlasovať priamo na webovej stránke hlavného mesta alebo osobne v budove bratislavského magistrátu do 17. novembra 2018.
viac
27.04.2019
Vrakunčania rozdelili 20-tis. eur z Občianskeho rozpočtu
V rámci projektu Občiansky rozpočet rozdelili obyvatelia bratislavskej Vrakune finančné prostriedky vo výške 20.000 eur. Informuje o tom mestská časť na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %