Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.12.2018 05:40

Bubny za sprievodu snežných psov pod Chopkom


Ilustračný výrez plagátu


Prvé snehové vločky dávno padli, lanovky i ratraky sú v plnom nasadení a pod Chopkom sa chystá netradičná oslava najmladšej a najstaršej lanovky.


 

Už túto sobotu 22. decembra sa budú oslavovať narodeniny najmladšej a najstaršej lanovky s netradičnou tortou a Bubnovou šou na snehu za sprievodu psích záprahov v lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry. 

,,Návštevníci sa môžu tešiť na výbornú zábavu v podaní bubnovej šou, ktorá rozprúdi krv v žilách a odštartuje narodeninovú oslavu spolu s Apres ski párty. Spoločne sfúkneme sviečky z netradičnej torty a o zábavu sa postará aj moderátor Marek Poliak so súťažami, maskoti Vĺčkovia a deti poteší maľovanie na tvár“ uviedla Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE.

Lyžiarov, či návštevníkov aj tento rok privezie do lyžiarskeho strediska ,,Skibus aj pre bežkárov“ z mesta Brezno, Mýta pod Ďumbierom, Bystrej a Tálov. ,,Malí i veľkí sa na okamih stanú mushermi a svah môžu otestovať  jazdou na psích záprahoch. Skvosty z lyžiarskeho športu predstaví Igor Bobák s expozíciou jediného Slovenského Múzea lyží a lanoviek v Podkoniciach priamo v Krupovej.“ uviedla Mgr. Kristína Šajgalíková, marketing manager OOCR REGIÓN HOREHRONIE.

 ,,Sezóna 2019 bude jubilejná aj pre najstaršiu lanovku Von Roll na južnej strane Chopku, do ktorej múzea môžu turisti nazrieť priamo na svahu v časti Kosodrevina. Naša krásavica oslávi totiž 65 rokov.“ uviedol Ing. Ivan Temniak, prevádzkový riaditeľ LD Chopok juh.

Viac informácií o podujatí nájdu turisti v obci Bystrá, kde návštevníkov čaká nové informačno-turistické centrum TIC Horehronie v typickej drevenici, plnej regionálnych produktov, remeselných výrobkov, netradičných suvenírov, či mliečnych produktov a destilátov z Horehronia.

Tlačovú s fotoreportom a krátkym video zostrihom z priebehu podujatia nájdete na:

http://horehronie.net/sk/horehronie/tlacove-spravy

Autor: (oocr-Region Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2016
Malí olympionici za drakom
Na liptovských kopcoch bude veselo aj po zotmení. Tretí ročník Dračích nocí na Chopku štartuje čoskoro.
viac
24.10.2016
Lyžiarov vyvezie na Chopok nová lanovka za 11,6 milióna eur
Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku, Jasná Nízke Tatry, sa v týchto dňoch všemožne pripravuje na blížiacu sa zimnú lyžiarsku sezónu. Novinkou je nová 15-miestna lanovka na južnej strane Chopku za 11,6 milióna eur.
viac
22.02.2019
Víkendový skibus 4x4 vozí lyžiarov zo Šalgotarjánu cez Lučenec až na Horehronie
Už štyri víkendy sa lyžiari a snoubordisti z maďarského Šalgotarjánu môžu lyžovať v štyroch lyžiarskych strediskách na Slovensku vďaka víkendovému skibusu 4x4, ktorý prepája 4 regióny so 4 lyžiarskymi strediskami.
viac
23.02.2023
Na južných svahoch Chopku v sobotu opäť odštartujú krňačkové preteky
Po dvojročnej pauze sa na južných svahoch lyžiarskeho strediska Jasná v Nízkych Tatrách uskutočnia v sobotu (25. 2.) tradičné preteky na krňačkách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %