Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.04.2019 09:45

BSK: Vynovená Bratislava CARD City & Region


Ilustračný výrez plagátu


Sezóna 2019/2020 je už v poradí 13., kedy môžu turisti, či už domáci alebo zahraniční, zažiť atraktivity a služby Bratislavy a Bratislavského regiónu výhodnejšie. Držiteľ Bratislava CARD City & Region má benefity po celom Bratislavskom kraji a využiť tak môže až 117 zliav.


„Župa tento projekt podporuje, nakoľko aj takýto benefit vie prilákať do mesta a regiónu väčší počet turistov. Mať hlavné pamiatky a zaujímavé miesta na jednom mieste je pre turistov nesmiernou výhodou. Jednoduchšie sa tak môžu dostať k zaujímavostiam bratislavského regiónu,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

S kartou Bratislava CARD City & Region môžete neobmedzene cestovať verejnou dopravou, máte bezplatnú pešiu prehliadku centra mesta Bratislava, bezplatný vstup do 12 múzeí a galérií v hlavnom meste – expozície MMB, GMB a dvoch múzeí v regióne – Hrad Červený Kameň a Malokarpatské múzeum v Pezinku. Novinkou tohto roka je bezplatný vstup do Historického múzea SNM na Bratislavskom hrade. S kartou je možné využiť aj bezplatné cestovanie Malokarpatským expresom v termíne jún - september ako aj bezplatný vstup do Korunovačného fofo-video pointu a ďalšie atraktívne zľavy až do výšky 50 %. Tu si môžete napríklad vybrať Múzeum dopravy, Židovské komunitné múzeum, Šimák Zámok Pezinok, Slovenská ľudová majolika Modra,  Múzeum Ľ. Štúra, Múzeum keramickej plastiky.

DUBoDOM v Svätom Jure vznikol ako spolupráca architekta Paľa a vinára Miša. Stojí v lese, nad vinicou s vyše tridsaťročným ekologicky obrábaným vinohradom.

Kartu je možné zakúpiť v turistických informačných centrách, vo vybraných hoteloch a u ďalších partnerov. Spolu ide o 24 predajných miest. Kúpiť ju môžete aj online na webe visitbratislava.com/bc.

 Popri tvorcovi projektu Bratislava Tourist Board sú hlavnými partnermi Bratislavský samosprávny kraj, Bratislavská integrovaná doprava, a. s. a organizácia Bratislava Region Tourism. Na projekte participuje aj ďalších 63 partnerov pôsobiacich v oblasti cestovného ruchu.Do sezóny 2019/2020 pribudli aj noví partneri a toup city! e-car & e-bike rental; Bowlingové národné centrum a v Bratislavskom regióne Šimák Zámok Pezinok; Dubodom Sv. Jur; Slovenská ľudová majolika Modra; Dubová – zoskok padákom.

 Cena karty: 1 - dňová – 18 eur

                         2 - dňová – 22 Eur

                         3 - dňová – 25 Eur

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2016
Slovenské veľhory lákajú turistov aj mimo letnej a zimnej sezóny
Ako informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová, v mimosezónnom období sa oplatí v slovenských veľhorách aj ubytovať, pretože jednotlivé ubytovacie zariadenia ponúkajú rôzne jesenné pobytové balíčky.
viac
02.11.2019
Tipy na výlety s Bratislava CARD City & Region
Od stredy majú školáci jesenné prázdniny, ktoré určite využijú na oddych. Zároveň však voľný čas môžu spolu s rodičmi či priateľmi využiť na rôzne výlety a navštíviť aj zaujímavé miesta v Bratislavskom kraji. Tie najlepšie atraktivity určite pomôže spoznať aj turistická karta Bratislava CARD City &
viac
30.09.2020
Letný vlak Záhoráčik prepravil túto sezónu takmer 6000 cestujúcich
Náučný chodník Plavecký kras, výhľad na panorámu Malých Karpát, či Plavecký hrad. To je len malý výber z atrakcií, ktoré mohli vidieť návštevníci Záhoria ak cestou za krásami tohto regiónu využili Letný vlak Záhoráčik.
viac
07.10.2020
Historická električka prepravila napriek pandémii 7400 cestujúcich
Historická električka prepravila počas tejto sezóny na trati medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami napriek koronakríze takmer 7400 cestujúcich.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %