Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.11.2018 03:45

BSK: Dni otvorených dverí na župných školách


Ilustračná snímka: Stredná odborná škola technológií a remesiel


Školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja pokračujú v sérii Dní otvorených dverí, ktoré sú určené najmä pre žiakov základných škôl, ich rodičov, pedagogických poradcov. Budúci stredoškoláci tak môžu bližšie nazrieť do priestorov škôl a spoznať lepšie ich ponuku.


„Výber strednej školy nemusí byť náročný ani stresujúci. Pomôcť môžu rôzne prezentačné podujatia, ktoré župa robí. Sú to župné školy v Avione, tento rok prvýkrát aj v troch okresných mestách, komplexné informácie na jednom mieste v podobe webstránky www.strednapremna.sk či brožúry so všetkými župnými strednými školami. Za veľmi dôležité považujem aj dni otvorených dverí na školách. Budúci stredoškoláci tak môžu na vlastné oči vidieť a zažiť atmosféru konkrétnej školy a overiť si, či tá ktorá škola má všetko, k čomu deti  inklinujú, čo ich baví,“ povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Deň otvorených dverí bude mať 13. 11. 2018  od 8:00 do 14:30 hodiny Stredná odborná škola technológií a remesiel, na Ivanskej ceste 21 v Bratislave. Počas tzv. Welcome day sú pre návštevníkov pripravené ukážky prác žiakov pod vedením učiteľov a majstrov odborného výcviku, informácie o jednotlivých odboroch, praxi, možnostiach po skončení štúdia, školských a voľnočasových aktivitách. Partnerské firmy a zamestnávatelia žiakov ukážu uchádzačom, čomu sa venujú, aké možnosti majú žiaci na praxi, kariéru po škole, priemerné mzdy v daných odvetviach a mnohé ďalšie.  Chýbať nebudú interaktívne a zábavné súťaže o vecné ceny a krátke ukážky z bežných vyučovacích hodín, kde učitelia predstavia najmodernejšie technológie a ich zapojenie do procesu vyučovania. O 10:00 hodine bude zároveň slávnostne otvorené nové voľnočasové centrum školy, ktorého sa zúčastní aj predseda BSK Juraj Droba.

Počas utorka môžete zavítať aj na bratislavskú Spojenú školu na Tokajíckej 24, kde sa od 10:00 do16:00 hodiny dozviete viac o odevnom designe, stylingu a marketingu, tvorbe nábytku a interiéru, konzervátorstve a reštaurátorstve – drevorezieb, designe interiéru, reklamnej tvorbe a ďalších. Pripravené sú tvorivé dielne jednotlivých odborov, módna show, kultúrny program, výstava prác žiakov, videoprojekcia o živote školy. 

V stredu 14.11.2018 otvoria svoje brány tri župné stredné odborné školy. Stredná priemyselná škola dopravná na Kvačalovej 20 v Bratislave zavedie návštevníkov od 10:00 do 17:00 hodiny do tajov dopravného priemyslu. Škola sa špecializuje na oblasti dopravných študijných odborov so zameraním na cestnú dopravu. V posledných školských rokoch sú to konkrétne odbory: technika a prevádzka dopravy, prevádzka a ekonomika dopravy, elektrotechnika v doprave a telekomunikáciách.

V čase od 10:00 do 15:00 hodiny vás privíta Stredná zdravotnícka škola na Strečnianskej 20 v Bratislave.  Súčasťou Dňa otvorených dverí je aj prezentácie pre výchovných poradcov o študijnom odbore praktická sestra, ktorý bude aktivovaný na škole od školského roku 2019/2020. Prezentácia sa uskutočníod 10:00 do 11:00hodiny. Uchádzači spoznajú priestory školy, zoznámia sa s učiteľmi, žiakmi a dozvedia sa všetky potrebné informácie o škole ako aj o študijných odboroch, ktoré ponúka.

Hesla „Lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť“ sa drží aj Stredná odborná škola automobilová a podnikania na Kysuckej 14 v Senci. Od 09:00 do 11:00 hodiny  pozýva do svojich priestorov žiakov 9. ročníka základných škôl, ich rodičov, ktorí sa dozvedia informácie o podmienkach prijatia žiakov ZŠ, možnostiach štúdia, duálnom vzdelávaní v učebnom odbore autoopravár. Cenné informácie určite návštevníci získajú z osobnej komunikácie s učiteľmi, žiakmi, vedením školy, so zástupcami zamestnávateľov a firiem.

Vo štvrtok 15.11.2018 pozýva na Deň otvorených dverí aj Stredná umelecká škola scénického výtvarníctva na Sklenárovej 7 v Bratislave a to všetkých tých, ktorí sa zaujímajú o prácu v médiách, televízii, rádiách, reklamných agentúrach, chcú byť módnym návrhárom, redaktorom, moderátorom, kameramanom, kreatívnym pracovníkom, či sa podieľať na tvorbe alebo tvoriť scény. Jednoducho od 9:30 do 17:30 hodiny bude priestor na zvedavé otázky.

V piatok 16.11.2018 otvára svoje brány aj Gymnázium v Malackách. Od 8:00 do 12: 30 hodiny sa návštevníci oboznámia s profilom školy, uplatnením absolventov, dozvedia sa o medzinárodných programoch, úspechoch a oceneniach, ale aj o tom, čo vravia úspešní absolventi školy. Chýbať nebude prehliadka školy, panelová diskusia s vedením školy, informácie o možnostiach získania rôznych certifikátov, k dispozícii budú aj vzorové testy prijímacích skúšok, ukážky využitia inovatívnych technológií vo vyučovaní, ale aj informácie o možnostiach vyučovania telesnej a športovej výchovy na škole.

V ten istý deň predstaví budúcim školákom a ich rodičom počas Dňa otvorených dverí všetky informácie o škole, vzdelávaní, krúžkoch, aktivitách, podujatiach aj bratislavská Základná škola a Gymnázium s vyučovacím jazykom maďarským, na Dunajskej 13. Od 9:30 do 12:30 hodiny (podľa záujmu návštevníkov aj dlhšie) budú k dispozícii učitelia, žiaci a stretnúť sa bude možné aj s vedením školy. Pripravená je prehliadka priestorov školy, ukážkové hodiny a interaktívny kvíz pre záujemcov o štúdium “Milujem ťa, Dunajská”.

Tohtotýždňové dni otvorených dverí ukončí Spojená škola s vyučovacím jazykom maďarským, Lichnerova 71, Senec. V čase od 8:00 do 12:00 hodiny bude pre návštevníkov pripravený zaujímavý program – vystúpenia žiackeho speváckeho zboru  a hudobnej skupiny,  pripravená bude aj prezentácia o škole a pre záujemcov aj možnosť navštíviť otvorené hodiny podľa vlastného výberu.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2018
Trenčianska župa podporila zážitkové vzdelávanie na 24 stredných školách
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v roku 2018 pokračoval v podpore tematického zážitkového vzdelávania na stredných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Študenti župných stredných škôl tak mali možnosť načerpať nové vedomosti z oblasti histórie, prírodných vied a environmentalistiky.
viac
19.11.2018
Dni otvorených dverí aj tento týždeň
Predposledný novembrový týždeň organizuje Deň otvorených dverí päť stredných župných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja. Prezentovať sa budú tak gymnazisti, ako aj elektrikári, strojníci, kaderníci, vizážisti, či umelci.
viac
11.10.2019
Župné školy predstavili ponuku v Senci
Deviataci, ich rodičia, učitelia, výchovní poradcovia a verejnosť včera - 10. októbra. - zavítali na ďalšie z podujatí „Župná škola pre teba“.
viac
13.11.2019
Do konca novembra sa predstaví 21 župných škôl
Rozhodnúť sa správne vybrať si správnu školu je to najťažšie. Preto Bratislavský samosprávny kraj otvára svoje školy verejnosti. Deviataci, ich rodičia, výchovní poradcovia sa môžu počas Dní otvorených dverí priamo na školách zoznámiť s prostredím, odbormi či zameraním.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %